stiri Braila – debraila.ro

A plouat cu amenzi pentru taximetristii braileni | Politistii au luat la bani marunti zeci de soferi

Joi, 18 mai, politistii rutieri au actionat, la nivelul intregii tari, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor din domeniul transportului de persoane in regim de taxi.

Astfel, politistii braileni din cadrul Biroului si Serviciului Rutier, impreuna cu lucratori din cadrul Serviciul Judetean de Metrologie Legala si Registrului Auto Roman, au actionat in municipiu, pentru prevenirea si combaterea nerespectarii normelor legale din taximetrie.

Pe timpul activitatilor desfasurate, politistii au verificat zeci de autoturisme, conducatorii auto fiind testati cu aparatul etilotest.

Totodata, oamenii legii au aplicat peste 70 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 17.000 de lei, pentru incalcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Ca masura complementara, politistii au retras 6 certificate de inmatriculare auto.

De exemplu, in jurul orei 10:00, fost depistat in trafic un brailean, in varsta de 56 de ani, in timp ce conducea un taxi, pe bulevardul Dorobantilor, a carui culoare nu corespundea cu datele trecute in certificatul de inmatriculare.

Soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda, conform O.U.G. 195/2002, si i-a fost retras certificatul de inmatriculare.

Tot pe Dorobantilor, a mai fost tras pe dreapta si un tanar, in varsta de 20 de ani, care conducea un autoturism, in regim de taxi, ce prezenta defectiuni la sistemul de iluminat si anvelope uzate peste limita admisa.

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda si i-a fost retras certificatul de inmatriculare.

Comentarii