stiri Braila – debraila.ro

PLANUL unor copii a pus pe jar Politia Braila: RAPIRE si RASCUMPARARE! | Apeluri false la 112 si un scenariu de film

Politistii braileni au intrat in alerta, luni, dupa ce un apel la 112 a anuntat faptul ca un copil a fost rapit. Mai mult decat atat, cel care a sunat a cerut si o suma de bani pentru rascumparare. In realitate, doi minori au pus la cale un scenariu demn de un film de actiune.

Potrivit Politiei, o persoana a sunat, „in repetate randuri”, la 112, spunand ca a rapit un copil de 14 ani. In timpul convorbirilor cu oamenii legii, aceasta a cerut sa primeasca suma de 12.000 de lei „in schimbul vietii presupusei victime”.

Politistii au inceput imediat investigatiile si au deschis dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate, reusind, in ciuda indicatiilor gresite furnizate de catre apelant, sa il localizeze.

Asa-zisul rapitor, care era un copil de 13 ani, a fost gasit la ferma de pe raza judetului Braila. Minorul avea asupra sa telefonul de pe care a efectuat apelurile la 112.

„Impreuna cu acesta se afla si presupusa victima, un prieten de 14 ani”, a transmis Inspectoratul de Politie Judetean.

Oamenii legii nu au stat pe ganduri si i-au amendat pe parintii copilului de 13 ani cu suma de 5.100 de lei, 5.000 de lei pentru alertare falsa si 100 de lei pentru nesupravegherea minorului.

Comentarii