stiri Braila – debraila.ro

PLANUL Brailei contra COVID-19: Spitalul 3, pentru pacientii infectati, aflati in stare grava | La ATI, 20 de paturi! | Pacientii infectati, fara alte patologii, pe Buzaului!

Dupa scandalul generat de propunerea Directiei de Sanatate Publica Galati ca brailenii si galatenii suspecti sau infectati cu COVID-19 sa fie internati in spitalele din municipiul Braila, respinsa categoric de autoritatile locale, fiecare unitate spitaliceasca a intocmit un plan pentru gestionarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Planurile albe au fost aprobate, pe 24 martie, printr-o hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Potrivit documentului, principalul bastion al luptei impotriva COVID-19 va fi Corpul B al Spitalului Judetean de Urgenta (n.r. Spitalul 3).

Totodata, ceilalti braileni infectati – cu forme usoare sau medii, fara alte patologii asociate sau care au patologie pneumoftiziologica sau psihiatrica, vor ajunge, dupa caz, in Corpul C al Spitalului Judetean (n.r. Soseaua Buzaului nr. 2), Pavilionul A al Spitalului de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon”.

Doar in Maternitate nu vor ajunge cazuri de COVID-19, gravidele infectate urmand sa nasca la Spitalul 3.

Comentarii