stiri Braila – debraila.ro

„Piciu” din Chercea a intrat in politica / Este candidatul ALDE la Primaria Tichilesti

Candidatul ALDE pentru Primaria Tichilesti va fi, cel mai probabil, nimeni altul decat Ionel Pitulice, cunoscut sub porecla „Piciu”, cel a carui nume a aparut de-a lungul timpului in conjuncturi strans legate de clanurile interlope din oras si care detine un cunoscut bar din cartierul Chercea.

In ciuda scandalurilor care l-au avut in prim-plan, politicianul are cazierul curat, dupa cum sustine co-presedintele ALDE Braila, consilierul local Dan Paun, care afirma ca i-a fost prezentat ca fiind „un investitor local, aproape un binefacator”.

„Eu l-am intrebat pe Pitulice daca a avut probleme cu legea si dansul mi-a zis ca nu a avut niciodata condamnari. Mie mi-a fost prezentat ca un investitor local, un om care sta foarte bine acolo si un om care face bine comunitatii, aproape un binefacator. Mie mi-a placut cum s-a comportat ca persoana”, a declarat Paun.

In 2004, Parchetul de pe langa Tribunalul Braila a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Pitulice, care era cercetat pentru trafic de persoane si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Trei ani mai tarziu, in seara zilei de 21 octombrie 2007, discoteca detinuta de politicianul ALDE in Tichilesti a fost scena unui scandal care a dus la condamnarea la inchisoare a interlopului Titi Sgircitu.

Atunci, Sgircitu, impreuna cu alti acoliti, au intrat in discoteca inarmati cu sabii si bate, cautandu-l pe „Piciu”. Pentru ca nu l-au gasit, au distrus mobilierul si l-au batut pe barman. La proces, firma lui Pitulice s-a constitut parte civila, insa apoi cererea a fost retrasa.

Un alt scandal in care a aparut numele liderului ALDE Tichilesti a avut loc in 2010, cand Sorin Parvu, tatal braileanului impuscat din greseala de politisti in 2009, in plina strada, a lansat acuzatii extrem de grave la adresa lui „Piciu”.

„El este seful interlopilor, are legaturi cu politia de la Bucuresti, trimite fete in Spania si Italia si politia nu ii face nimic. Sunt femei care spun cati bani i-au dat si politia nu-i face nimic. Ce putere are?! Fetele au facut inchisoare, iar el nu. Asta nu mai e infractor, lucreaza cu politia, este informator si baga pe altii, iar el scapa. Pica la puscarie unu’ care a dus o femeie la produs, iar el are zeci la produs si nu ii face nimeni nimic. Are vile, case, masini”, declara la acea vreme Parvu pentru Ziarul Obiectiv.

Comentarii