stiri Braila – debraila.ro

Petrache, presedinte PNL Braila: „Am inteles ca si la Braila vrea sa faca PSD fabrici de conserve si abatoare. Isi doresc fabrici de stat ca sa aiba de unde sa suga clientela politica”

Marian Petrache, presedintele interimar al Organizatiei Judetene PNL si prim-vicepresedinte al partidului la nivel central, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca pe liberali ii despart fundamental de social-democrati „cel putin doua lucruri”, vorbind despre viziunea fata de antreprenoriat si administratia publica locala. Petrache afirma ca PSD isi doreste fabrici de stat pentru ca sa aiba de unde sa suga clientela politica”, in timp ce PNL crede in capitalismul antreprenorial.

„Partidele se intrec in cifre. Mai putin interesante sunt cifrele, dupa parerea mea mai importanta este viziunea pe care o lanseaza un program de guvernare. In comparatie cu PSD sunt cel putin doua lucruri care ne despart fundamental. Si anume, viziunea noastra fata de antreprenori si fata de capitalism ca mod social si economic de dezvoltare si administratia publica locala. Noi credem in capitalismul antreprenorial, in antreprenori si dezvoltarea antreprenoriatului, in statul care asigura facilitati si conditii egale pentru toti cei care vor sa dezvolte o afacere. Plus valoarea, banii in buget sunt creati de cei care lucreaza in afara sistemului bugetar. Noi, cei care lucram in sistem, creem conditii ca niste oameni sa produca plus valoare. In programul PSD de guvernare se vorbeste despre statul interventionist, statul care ordona. Vorbesc de fondul acela de interventie, ca vor face, am inteles ca si la Braila, fabrici de conserve si abatoare. Va rog sa imi spuneti si mie care intreprindere de stat e profitabila? PSD isi doreste fabrici de stat astfel incat clientela politica sa aiba de unde sa suga. Pentru asta isi doresc fabrici de stat. Si al doilea lucru care ne desparte fundamental de PSD e administratia publica locala. Noi ne dorim o administratie demna si care sa raspunda interesului cetatenilor, nu ne dorim primari care sa stea cu mana intinsa, comunitati care sa aiba sansa dezvoltarii doar daca pupa poala sultanului. Daca vrea Maria Sa domnul Dragnea sa iti dea un ban de la Bucuresti, ai voie la un drum asfaltat, daca nu mori de foame, a spus liberalul.

Comentarii