stiri Braila – debraila.ro

Peste 40 de persoane aflate sub influenta drogurilor au ajuns la UPU, in 2017 | Cannabis-ul si cocaina, printre drogurile „la putere” in Braila

Drug bag

Spitalul Judetean de Urgenta a inregistrat, in 2017, peste 40 de cazuri de urgenta generate de consumul de droguri, conform unui bilant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA), structura teritoriala a Agentiei Nationale Antidrog.

„In anul 2017 au fost colectate 42 fise privind urgentele datorate consumului de droguri si alte substante psihoactive de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. La acestea se adaugă fisele de admitere la tratament (102) si externare (102) colectate de la Spitalul de Psihiatrie <<Sfantul Pantelimon>>”, se arata in documentul citat de Agerpres.

Totodata, in cursul anului trecut, oamenii legii au fost capturat 624,3 grame canabis si 378,92 grame de produse cu efecte psihoactive (canabinoizi sintetici), fiind condamnate pentru infractiuni la regimul drogurilor 60 de persoane, din care 57 majore si trei minore.

Detinutii din Penitenciarul Braila care se afla in executarea unei pedepse privative de libertate pentru savarsirea unor infractiuni la regimul drogurilor sunt in numar de 51, din care cinci sunt in stare de recidiva. Prevalenta varstei pentru detinutii condamnati ca urmare a savarsirii de infractiuni la regimul drogurilor este de 22-60 ani, iar drogurile pentru care au fost savarsite infractiunile au fost: cocaina (11 cazuri), cannabis (22 cazuri), heroina (3 cazuri), ecstasy (4 cazuri), amfetamina, MDMA, precum şi alte substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

De activitatea in domeniul asistentei consumatorilor de droguri desfasurata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au beneficiat 43 de persoane, pentru care s-au organizat 152 de sedinte de management de caz si de interventie psihologica, iar evaluarile solicitate prin ordonanta de catre DIICOT au fost in numar de 40.

Comentarii