stiri Braila – debraila.ro

Peste 100.000 de articole pirotehnice si aproape 1.400 de litri de combustibil petrolier, gasite in magazia unei firme din Braila

Miercuri, 20 decembrie, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean l-au depistat pe un brailean, in varsta de 45 de ani, banuit de comiterea infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice.

Cu aceasta ocazie, oamenii legii au gasit intr-o magazie a unei societati din municipiu 102.700 de petarde, 254 de baterii de artificii si 63 de lansatoare de rachete, ce fac parte din categoriile F2 si F3.

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate, fiind interzisă orice operatiune efectuata cu acestea de catre persoanele fizice neautorizate.

Totodata, cu ocazia verificarilor, politistii au dat, in incinta respectiva, si peste mai multe recipiente din plastic, ce contineau o substanta lichida galbuie, cu miros de combustibil petrolier, in cantitate de 1.395 de litri. Combustibilul a fost predat Biroului Vamal, in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii vor continua in această perioada sa efectueze actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Potrivit IPJ, este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului.

Comentarii