stiri Braila – debraila.ro

Peste 1 kg de aur si aproape 250.000 lei, captura in urma unor mega-perchezitii, inclusiv in Braila | 15 persoane AU FOST RETINUTE

Zeci de persoane din judetele Braila, Constanta, Valcea, Arges, Cluj, Brasov, Sibiu, Prahova, dar si din capitala, au fost lasate fara bijuterii sau banii de la saltea de niste falsi vanzatori sau promoteri de detergenti sau produse cosmetice. Profitand de naivitatea celor care le-au deschis usa, o retea formata din 15 persoane, inclusiv braileni, au furat bunuri si sume de bani a caror valoare totala de 300.000 de lei.

Miercuri, la primele ore ale diminetii, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, cu suportul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au efectuat 17 perchezitii domiciliare in judetele Braila, Galati si Tulcea, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat prin metoda „imprietenire – oferire produse cosmetice/detergenti”.

Membrii retelei au comis, in perioada noiembrie 2016-decembrie 2017, 33 de infractiuni de furt calificat in Bucuresti si in 8 judete.

In urma perchezitiilor, oamenii legii au ridicat in vederea confiscarii 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum si alte bunuri cu valoare probatorie.

Totodata, procurorii au pus sechestru pe 4 autoturisme, in valoare de aproximativ 80.000 de euro.

15 persoane au fost retinute si incarcerate in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Constanta, fiind apoi prezentate magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, in care sunt cercetate 18 persoane.

La actiune au participat si luptatori de la serviciile pentru actiuni speciale din Braila, Constanta si Galati.

Comentarii