stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii si la Braila, intr-un mega-dosar care vizeaza clanul Butoane din Bucuresti: banii din camata si proxenetism erau folositi pentru a castiga licitatii PNDL – asfaltari!

Procurorii DIICOT – Structura Centrala efectueaza perchezitii, miercuri dimineata, in Bucuresti si in judetele Braila, Giurgiu, Arges si Constanta, intr-un dosar in care sunt vizati membrii clanului Butoane, unul dintre cele mai puternice din capitala.

Dosarul are un numar absolut uimitor de infractiuni. Sunt zeci de acuzatii, de la camatarie, proxenetism, organizarea ilegala de jocuri de noroc si trafic de droguri, la act sexual cu un minor, abuz in serviciu, dare si luare de mita si uz de fals.

Procurorii au emis 42 de mandate de perchezitie, fiind vizate 51 de persoane.

Printre acuzatii se numara si faptul ca membrii gruparii organizate ar fi realizat lucrari de constructii (asfaltari, drumuri si poduri etc), la standarde necorespunzatoare, folosind in acest scop persoane juridice controlate de catre acestia, prin subcontractarea de lucrari de executie de la diverse unitati administrativ teritoriale prin proiecte cu finantare prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), castigate direct sau de asociati. Totul s-a realizat cu sume de bani provenite din infractiuni care erau reintroduse in circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obtinute fiind insusite in scopuri personale, delapidand in acest demers societatile comerciale tampon folosite.

Membrii gruparii sunt banuiti de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, fara drept, detinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fara drept, punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte sau a unui local ori a oricarui alt loc amenajat, in care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri, contrabanda, contrabanda in forma asimilata si spalarea banilor.

De asemenea, sunt banuiti de implicarea in infractiuni de organizarea ilegala a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tainuire, luare de mita, darea de mita, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals informatic, fals in declaratii, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, camata si acces ilegal la un sistem informatic.

Comentarii