stiri Braila – debraila.ro

PERCHEZITII la Penitenciarul Braila: detinutii primeau scrisori impregnate cu DROGURI!

Mega-actiune DIICOT in nu mai putin de 10 penitenciare din tara, printre care si Penitenciarul Braila. Totodata, in judetul Braila au avut loc si perchezitii domiciliare.

Procurorii antimafia au identificat o metoda uluitoare prin care detinutii primeau droguri.

Mai exact, drogurile erau impregnate in scrisori si expediate pe numele unor persoane aflate in spatele gratiilor. Odata introduse in celule, scrisorile erau portionate si apoi vandute.

DIICOT a efectuat perchezitii domiciliare in judetele Braila, Prahova, Dambovita, Bacau si Neamt, dar si in penitenciarele Braila, Bacau, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galati, Gherla, Oradea, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Poarta Alba. Dosarele vizeaza introducerea in aceste penitenciare a substantelor susceptibile de a avea efecte psihoactive si drogurilor de mare risc.

In urma actiunii antimafia, sase persoane au fost retinute, urmand sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva. Alti doi inculpati se afla deja in inchisoare pentru alte fapte.

In urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe sume in lei si valuta (peste 20.000 lei si 7350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substante cu efect psihoactiv, precum si formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

Comentarii