stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii in capitala si in trei judete, printre care si Braila | Un dosar cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro

Politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane efectueaza 32 de perchezitii in Bucuresti si judetele Braila, Ilfov si Prahova, intr-o cauza in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalarea banilor, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 6 milioane lei.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Cei in cauza sunt banuiti ca, in perioada 2010 – 2015, prin intermediul mai multor societati comerciale, ar fi inregistrat in evidentele contabile si ar fi declarat fiscal achizitii fictive de europaleti si paleti industriali de la firme de tip „fantoma” sau de la agenti economici a caror identitate ar fi fost folosita fraudulos, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 6 milioane de lei, iar suma rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 16 milioane lei.

Politistii vor pune in aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, pentru audieri.

Comentarii