stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii in Braila si alte trei judete. 11 persoane au fost retinute intr-un dosar de contrabanda cu motorina si tigari

Peste 2.000 de litri de combustibil, 160 kg de ingasaminte chimice, 24.200 lei si 1.130 de euro au fost ridicati de politisti in urma celor 21 de perchezitii efectuate joi, 10 noiembrie, pe raza judetelor Ialomita, Tulcea, Braila si Constanta, la persoane banuite de comiterea infractiunilor de contrabanda cu motorina si tigari.

Oamenii legii au ridicat cartuse de vanatoare, setci de pescuit, peste si produse din peste, iar 11 persoane au fost retinute.

La data de 10 noiembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita si ai Directiei Operatiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, au efectuat 21 de perchezitii, in judetele mai sus amintite, potrivit unui comunicat de presa remis de IGPR.

Activitatile s-au desfasurat la locuintele unor persoane banuite de detinere si vanzare de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si eliberare pentru consum, detinere in afara unui antrepozit fiscal, transportul, inclusiv in regim de accize, utilizarea, oferirea spre vanzare sau vanzarea pe teritoriul Romaniei a produselor energetice.

In urma perchezitiilor, au fost identificate si ridicate 1.806 litri motorina neaccizata, 380 litri benzina, pachete cu tigari cu timbru fiscal emis de autoritatile din Ucraina, 160 kg ingasaminte chimice, setci pentru pescuit, peste si produse din peste, 80 cartuse de vanatoare, 24.200 lei si 1.130 euro.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada mai – noiembrie 2016, persoanele in cauza ar fi achizitionat de pe impingatoarele de barje, sub pavilion strain, care tranzitau judetul Ialomita pe fluviul Dunarea, motorina neaccizata, ingrasaminte chimice, tigarete fara timbru fiscal sau cu timbru fiscal emis de Ucraina, Republica Moldova si Belarus, pe care apoi le-ar fi comercializat catre diferite persoane fizice de pe raza comunei Giurgeni si a localitatilor invecinate.

Comentarii