stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii DIICOT | Braileni intr-o mega-grupare care fura cosmetice de lux din TIR-uri, in mai multe tari din Europa | Cum actionau suspectii

Procurorii antimafia au destructurat, miercuri, o grupare infractionala organizata, specializata in savarsirea infractiunii de furt calificat, fapte care au avut loc in Franta. Mai multe perchezitii au avut loc in sase judete, printre care si Braila, dar si in capitala.

In cadrul unei cereri de comisie rogatorie formulata de catre autoritatile judiciare din Hexagon, cu sprijinul Eurojust si Europol, procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigatii Criminale si Serviciului de Investigatii Criminale Maramures au efectuat un numar de 29 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Braila, Maramures, Bistrita Nasaud, Timis, Satu Mare, Prahova si a municipiului Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2015 — 2017, membrii gruparii au savarsit mai multe infractiuni de furt calificat pe teritoriul Frantei, respectiv au sustras din mai multe autotrenuri produse cosmetice de lux.

Ca metoda de operare, suspectii identificau autovehicule care transportau bunuri pentru diferite firme de produse cosmetice. Odata identificate, montau pe vehicule dispozitive de urmarire in parcarile in care opreau sau la sediile firmelor la care era incarcata marfa.

Ulterior, membrii gruparii urmareau autovehiculele incarcate cu produse cosmetice si in perioadele in care stationau in diferite parcari, profitand de neatentia soferilor, sustrageau marfa, folosindu-se de diferite dispozitive de taiere. Produsele sustrase erau ulterior transportate pe teritoriul altor tari si comercializate.

Prejudiciul se ridica la aproximativ 2 milioane de euro. De asemenea, astfel de infractiuni au fost savarsite si in Germania, Belgia, Olanda, Italia si Polonia, valoare prejudiciului cauzat in aceste tari fiind in curs de stabilire.

In urma perchezitiilor au fost ridicate parfumuri, produse electronice, telefoane mobile si documente.

in cauza au fost emise un numar de 9 mandate europene de arestare.

De asemenea, in ultimele zile, alti sapte membrii ai gruparii au fost arestati in strainatate, dintre care doi in Franta, doi in Germania, doi in Italia si unul in Belgia.

La actiune au participat si reprezentantii autoritatilor judiciare franceze, precum si reprezentantul de la Europol.

Comentarii