stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii in Bucuresti, Braila si alte 3 judete | Furau pesticide si insecticide din magazine si apoi le vindeau altor magazine de profil

Politistii din Ialomita si cei de la Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane au destructurat, luni, 20 martie, o grupare infractionala specializata in furturi din societati comerciale. Oamenii legii au efectuat 31 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Braila, Constanta, Tulcea si Teleorman.

Mascatii au luat cu asalt, la primele ore ale diminetii, locuintele a 6 persoane banuite de comiterea de furturi de produse pentru tratarea plantelor (fitosanitare), cat si sediile unor agenti economici, beneficiar ai produselor.

La perchezitii au participat si luptatori de la Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Judetene Constanta si Braila.

In urma actiunii, au fost ridicati 800 de litri de pesticide, 620 de kg. de seminte de floarea soarelui, 2 tone de produs petrolier, scule si aparate electrice, bunuri susceptibile a proveni din furturi, toate in valoare de 223.000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme si ridicate instrumente de taiere si fortare, ce ar fi fost folosite la comiterea furturilor.

In perioada septembrie 2016 – martie 2017, sustin anchetatorii, sase barbati, cu varste cuprinse intre 27 si 34 de ani, ar fi comis mai multe furturi din societati comerciale de pe raza judetelor Braila, Ialomita, Buzau, Constanta, Tulcea si Calarasi.

Verificarile sunt continuate, sub aspectul savarsirii a mai multe infractiuni de furt calificat, cu trei barbati in stare de retinere, care urmeaza sa fie prezentati magistratilor, cu propuneri de arestare preventiva.

Comentarii