stiri Braila – debraila.ro

Perchezitie la un barbat din Ianca | Politistii au gasit peste 13.000 de articole pirotehnice

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au confiscat, vineri, 15 decembrie, peste 13.000 de articole pirotehnice in urma unei perchezitii domiciliare. In cauza a fost intocmit dosar penal.

In baza unui mandat emis de catre Judecatoria Faurei, oamenii legii au perchezitionat locuinta unui barbat de 43 ani, din orasul Ianca.

Politistii au gasit intr-o dependinta a casei urmatoarele articole pirotehnice: 11.940 bucati petarde cu un foc marca Piccolo Corsair, 1.530 bucati petarde cu trei focuri marca Corsair, 10 baterii de artificii Red Rebel cu cate 19 focuri, 9 baterii de artificii ,”Lampa lui Aladin” cu cate 7 focuri, 1 baterie artificii Gold cu 13 focuri, 7 baterii de artificii marca ,”100 de trandafiri” cu 25 focuri, 4 baterii de artificii marca „Light Night” cu 36 de focuri,, 1 baterie de artificii marca „Blue” cu 30 focuri si 11 baterii de artificii „Red and Black” cu 25 focuri.

Intrucat fac parte din categoriile F2 si F3, articolele pirotehnice au fost confiscate, fiind interzisa orice operatiune efectuate cu acestea de catre persoanele fizice neautorizate.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice.

Politistii vor continua in aceasta perioada sa efectueze actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Comentarii