stiri Braila – debraila.ro

Pedeapsa pentru Marius Negoita, soferul care a adus moartea in statia de autobuz de la TUG: Cate un an de inchisoare pentru fiecare viata curmata si despagubiri de peste 500.000 euro

aa”Condamna pe inculpatul Negoita Marius la o pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa…”. Sentinta pronuntata de magistratii Judecatoriei Braila, care poate fi atacata cu apel, vine la aproximativ opt luni de la producerea celui mai grav accident rutier din Braila ultimilor ani. Hotararea definitiva va fi data de Tribunal.

Pe 4 aprilie 2016, cinci vieti au fost curmate intr-o fractiune de secunda, in statia de autobuz de la TUG. Atunci, in jurul orei 06:40, aflat la volanul unui Renault Megane, Negoita, de 26 de ani, a mers pe contrasens aproape 300 de metri, intrand apoi in statie, cu o viteza de aproximativ 115 km/h. Au murit spulberati Nicoleta Pirlog, in varsta de 41 de ani, Mirela Iosub, de 41 de ani, sotii Nicoleta si Florin Oprea, de 37 si, respectiv, 40 de ani, si Anisoara Toader, de 52 de ani. Tanarul nu era drogat, cum s-a speculat, stabilindu-se ca avea discernamant in momentul producerii carnagiului care a ingrozit Romania.

SC Asigurarea Romaneasca –Asirom Vienna Insurance, societatea care asigura masina condusa de Marius Negoita, a fost obligata de judecatori sa plateasca daune morale de peste jumatate de milion de euro familiilor victimelor, mai exact 575.000 de euro.

„Admite in parte actiunile civile formulate in cauza si obliga partea responsabila civilmente dupa cum urmeaza: – 75.000 euro cu titlu de daune morale, catre partea civila Grigore Laura-Mihaela – 75.000 euro cu titlu de daune morale, catre partea civila Grigore Dani-Gabriel prin reprezentant Grigore Laura-Mihaela – 150.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Oprea Dragos Mario prin reprezentant Arbunea Adrian, 196 lei suma globala cu titlu de prestatie periodica calculata de la data producerii accidentului pana la data pronuntarii sentintei penale si in continuare, cate 24,5 lei/lunar cu titlu de prestatie periodica pana la implinirea varstei de 18 ani, daca nu intervine vreo cauza legala de stingere a obligatiei – 50.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Hirtopan Alexandra-Nicoleta – cate 25.000 euro cu titlu de daune morale catre partile civile Axinte Iulia Daniela, Arbunea Melu, Arbunea Marioara, Moroianu Gina, Arbunea Adrian, – cate 110.000 lei catre Oprea Viorel, Stanciu Ioana, Ilies Elena-Mihaela si Oprea Dumitru”, se mai arata pe portalul instantelor de judecata.

Totodata, trebuie mentionat ca au existat mostenitori ai victimelor care nu s-au constituit parti civile in dosar.

Comentarii