stiri Braila – debraila.ro

Patru incendii în două zile, la case din Chiscani, Unirea, Scărlătești și Însurăței

Weekend cu viscol și incendii în județul Brăila. Sâmbătă și duminică, patru apeluri la 112 au anunțat faptul că patru case au fost cuprinse de flăcări.

Astfel, sâmbătă, ISU “Dunărea” – Detașamentul 2 de pompieri au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din Chiscani.

Incendiul a fost observat la timp, astfel că, la ajungerea echipajelor la locul intervenției, flăcările se manifestau la nivelul hornului. A ars funinginea din interiorul hornului, cauza probabilă fiind coșul de fum necurățat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02:30, Detașamentul 2 de pompieri a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Unirea. 

A ars acoperișul din lemn acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 200 mp. S-au degradat șapte camera de locuit, construite din paiantă, cu bunurile din interior. Au fost salvate anexele gospodărești. 

Potrivit pompierilor, cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 06.00.

Tot duminică, la ora 14:20, Garda de intervenție Făurei și Punctul de Lucru Dudești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu la o locuință din satul Scărlătești, comuna Cireșu. Au ars acoperișul din lemn acoperit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 50 mp și bunurile din interior. Cauza probabilă a fost jar căzut din sobă pe material combustibil.

Câteva ore mai târziu, la 18:40, Garda de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din oraș.

A ars coșul de fum care era deteriorat și necurățat. Intervenția promptă a echipajelor inspectoratului a redus posibilitatea propagării incendiului la acoperișul casei.

Comentarii