stiri Braila – debraila.ro

Parlamentarii de Braila si-au primit mandatele | Judecator, catre alesi: ”O mare calitate a unui om de stat este aceea de a nu-si face cunoscuta puterea”

Cei sapte proaspat alesi in fotoliile de parlamentari, cinci deputati si doi senatori, si-au primit mandatele, vineri seara, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Prefectura, in prezenta prefectului Madalina Cochino si a presedintelui Biroului Electoral Judetean, judecatorul Florin Dumitru (foto).

Deputatii Mihai Tudose (PSD), Nicu Nita (PSD), Emilia Meirosu (PSD), Vasile Varga (PNL) si Antoaneta Ionita (PNL), dar si senatorii Ion Rotaru (PSD) si Mihai Ruse (ALDE) au devenit parlamentari cu acte-n regula. Presedintele BEJ, care a si tinut un discurs in care i-a felicitat pe alesi si le-a vorbit despre cum ar trebui sa-i reprezinte pe cetatentii care i-au votat in Parlament, le-a inmanat certificatele care atesta noua calitate.

”Vreau sa transmit sincere felicitari celor care au fost alesi senatori si deputati. (…) Va doresc sa adoptati legi care sa dainuie in timp, legi stabile, bune, care sa nu se schimbe in timp. (…) Imi permit sa va fac recomandarea sa nu uitati ca ati fost alesi de cetateni care au avut incredere in dumneavoastra si nu ar trebui sa ii dezamagiti. Votul dumneavoastra in camerele Parlamentului trebuie sa fie canalizate de buna-credinta si de constiinta, dupa decizii trecute prin filtrul ratiunii si, de ce nu, prin filtrul inimii, nu de interese ilegale sau de grup. (…) Candidatii alesi trebuie sa aiba o buna conduita atat in Parlament, cat si in viata de zi cu zi. Aveti in vedere ca cetatenii care v-au votat vor sa va vada in ochii lor asa cum v-au cunoscut in campanie, nu schimbati in atitudine dupa ce v-ati obtinut mandatele. Unui parlamentar nu ii sta bine sa intre in scandaluri publice, ca si unui magistrat. O mare calitate a unui om de stat este aceea de a nu-si face cunoscuta puterea. Cu speranta ca veti reprezenta cu bine cetatenii romani, dar mai ales locuitorii Brailei, in Parlament, va doresc succes, le-a spus judecatorul Dumitru parlamentarilor.

Ceremonia, la care au participat si primarul Marian Dragomir, presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, dar si alesi locali de la toate partidele, s-a incheiat cu ciocnirea unei cupe de sampanie.

Comentarii