stiri Braila – debraila.ro

Orban, in fata liberalilor din Braila, inainte de batalia finala cu F. Citu: „Nu mi-a placut sa-mi pup in c*r seful! / Evident ca Tudose a avut o contributie la podul peste Dunare”

Ludovic Orban, presedintele PNL, s-a intalnit, miercuri seara, cu liberalii braileni, evenimentul fiind prilejuit de prezentarea motiunii „PNL – Forta Dreptei” – documentul care sta la baza candidaturii lui Orban la sefia partidului.

PNL Braila a aprobat motiunea cu 52 de voturi „pentru” si 2 „impotriva”, deputatul Alexandru Popa, presedintele filialei, precizand ca il sustine pe Orban, care va candida impotriva premierului Florin Citu.

Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor si fost prim-ministru, le-a vorbit liberalilor, care s-au adunat la Restaurantul Donaris, despre evenimentele din perioada campaniei electorale din interiorul PNL, cand multi dintre sustinatorii sai au sarit in tabara premierului Citu. Orban a amintit si de proiectele de infrastructura din zona Braila-Galati.

„In toata cariera mea politica n-am incercat doar sa ma construiesc pe mine ca om politic, ci mereu m-am uitat in jurul meu, am incercat sa fac echipe si sa ridic alti oameni. De cand mi-ati facut onoarea sa ma alegeti presedintele PNL, am ridicat sute de oameni – poate chiar mii. Am dus partidul la guvernare! (…) Am incercat sa aduc in palierul guvernamental oamenii din toate filialele judetene. Am trait o perioada foarte dificila: foarte multi oameni alaturi de care am lucrat – multi pe care i-am dus de nicaieri aproape spre afirmare, m-am trezit ca nu mai sunt cu mine! Ce, Dumnezeu, se intampla? M-am schimbat eu? Am devenit eu mai rau? Nu le-am facut nimic, dragilor! Multora n-am avut timp sa le dau test de caracter. Caracterul unui om il cunosti atunci cand tu te afli in situatii dificile si ai nevoie de omul respectiv. (…) Eu sunt un om care am incredere nebuna in oameni! Va promit ca voi fi mult-mult mai atent la caracter. (…) In toata viata mea am ales mereu drumul mai complicat. De exemplu, la inceput de cariera politica – daca te pui bine cu seful, ii cureti scamele sau ii faci cumparaturile, poti sa prinzi o functie de vicepresedinte imediat. Domnule, n-am scuturat scamele in viata mea, nu mi-a placut niciodata sa-mi pup in c*r seful, nu mi-a placut niciodata sa-mi tin gura atunci cand aveam ceva de spus. Am spus adevarul chiar si atunci cand am fost singur. Am fost singurul membru al Delegatiei Permanente PNL care a votat impotriva USL. (…) De asemenea, acest areal Braila-Galati va suferi o transformare absolut incredibila. Podul de la Braila – evident ca a avut contributie si Tudose, am si recunoscut acest lucru. Podul de la Braila e un proiect care exista demult, care a fost sustinut de mine cand eram ministru al Transporturilor. Drumul Expres Braila-Galati, Centura Galatiului, Drumul Expres Braila-Focsani, Drumul Expres Braila-Tulcea-Constanta… toata aceasta axa Nord-Sud care se va dezvolta va creste atractivitatea acestei zona pentru investitii si va creste oportunitatile de afaceri. Aceste proiecte trebuie urmarite cu maxima seriozitate, trebuie asigurata finantarea lor”, a mentionat Ludovic Orban. 

Totodata, liderul PNL i-a indemnat pe delegatii PNL Braila care vor participa la Congresul din 25 septembrie sa aleaga candidatul „de care sunt siguri ca are capacitatea sa conduca PNL, sa-l conduca bine si spre victorie”.

„Cel mai simplu mi-ar fi fost ca dupa patru ani de presedinte, dupa ce am fost prim-ministru in cea mai grea perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, sa ma intorc spre familie, spre lucrurile care-mi plac si nu le-am mai facut demult, spre viata mea personala. N-am facut lucrul asta! Am cumpanit o luna de zile daca sa candidez sau nu. Pe de-o parte, nu am vazut o solutie mai buna decat mine – desi am cautat-o, pe de alta parte stiu ca pot, ca am forta, energia si experienta ca sa conduc in continuare PNL spre victorie, spre o buna guvernare. Va spun ca este responsabilitatea fiecarui membru PNL ce se va intampla la Congresul din 25 septembrie, indiferent daca va fi sau nu delegat la Congres. Pe 25 septembrie, alegem presedintele PNL! Sunt doi candidati. Alegeti-l pe acela de care sunteti siguri ca are capacitatea sa conduca PNL, sa-l conduca bine si spre victorie”, si-a incheiat Orban discursul, moment in care a fost aplaudat in picioare de intreaga sala.

Comentarii