stiri Braila – debraila.ro

Ora Pamantului stinge luminile si la Braila, sambata

Primaria Municipiului si Inspectoratul Scolar Judetean ii invita pe liceenii braileni sa participe, sambata, 19 martie, incepand cu ora 17.00, la o plimbare cu bicicleta impreuna cu prietenii, colegii, vecinii si familia pentru a marca Ora Pamantului.

Intalnirea participantilor are loc in parcarea laterala a Primariei, la orele 16.30, urmand sa fie parcurs traseul: parcarea Primariei – B-dul Independetei – Calea Galati- B-dul Al. I. Cuza – B-dul Sulinii – Gradina Publica.

Seara, de la orele 19.45, in Gradina Publica va avea loc un program artistic, iar de la 20.30 pana la 21.30, Primaria va stinge iluminatul stradal din Gradina Publica si Piata Poligon, dar si iluminatul arhitectural al unor cladiri de patrimoniu, cum ar fi Teatrul „Maria Filotti”, Casa „Petre Stefanescu Goanga” sau Colegiul National „Nicolae Balcescu”.

Ora Pamantului este un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

Ora Pamantului consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali cat si de catre institutii si unitati economice.

Comentarii