stiri Braila – debraila.ro

A opta MINUNE a lumii: Calea Galati ASFALTATA | Cu ajutorul Rutierei, Primaria a pus capat BATAII DE JOC care tine de luni de zile

Cand nimeni nu mai credea ca e posibil, dupa luni de zile in care soferii au fost nevoiti sa se transforme in piloti de off-road, craterele de pe Calea Galati au fost asfaltate. Santierul a fost parasit de „Telor Invest”, firma care a castigat licitatia de 3 milioane de lei, insa fara ca amplasamentul sa fie predat Primariei, care s-a trezit cu mainile legate. Asa a inceput epopeea Caii Galati.

La sfarsitul saptamanii trecute, Municipalitatea a cerut societatii „Micatis”, cea care asfalteaza gropile de pe strazile municipiului, remedierea situatiilor critice. Cum s-a putut, desi primarul Marian Dragomir a sustinut de nenumarate ori ca abia dupa 21 decembrie, cand va expira de drept contractul cu „Telor”, poate demara procedurile pentru organizarea unei noi licitatii?

Simplu! Politia Rutiera a intervenit, solicitand Primariei, printr-o adresa oficiala, sa ia masuri urgente cu privire la Calea Galati, aratand ca situatia pune in pericol traficul rutier. Cu documentul in sertar, Municipalitatea a prins curaj.

Firma „Micatis” a astupat deja groprile uriase, inclusiv pe cele de pe portiunea dintre strada Ulmului si „capatul lui 2”. Suprafetele asfaltate pe Calea Galati vor fi scazute din suprafata totala prevazuta in contractul cu „Micatis”, urmand ca Primaria sa se indrepte impotriva „Telor” pentru recuperarea banilor cheltuiti.

Practic, se rezolva uriasa problema de pe Calea Galati, insa alte cateva gropi de pe alte strazi, prevazute initial pentru asfaltare, vor ramane neatinse.

Comentarii