stiri Braila – debraila.ro

Opt PERCHEZIȚII în comuna Traian, inclusiv la cabinetul medical: medicamente și materiale sanitare furate dintr-un spital din București | Cum au ajuns medicamentele la Brăila

Polițiști brăileni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au descins, vineri dimineață, la opt adrese din comuna Traian. Oamenii legii au fost însoțiți de specialiști de la Casa Județeană de Sănătate și Agenția Națională a Medicamentului.

Este vorba despre un dosar penal deschis în urmă cu un an de zile și care vizează infracțiunile de delapidare, complicitate la delapidare și spălare a banilor, cercetările fiind derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Anul trecut, în luna mai, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, începând cu anul 2015, doi soți, asistenți medicali la Spitalul Obregia din București, ar fi furat în mod sistematic medicamente și materiale medicale, pe care le-ar fi depozitat pe raza județului Brăila, mai exact în casa părintească a femeii, în satul Silistraru, comuna Traian.

Cei doi soți, femeia de 54 de ani și bărbatul de 58 de ani, au domiciliul în județul Ilfov.

În urma perchezițiilor din 31 martie, în casa părintească a asistentei medicale din satul Silistraru au fost descoperite și ridicate mai multe materiale sanitare și medicamente.

De asemenea, într-o locație situată în satul Traian, cu destinația cabinet medical, au fost gasite medicamente și materiale sanitare care nu aveau documente de proveniență sau care să ateste legalitatea deținerii acestora.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a prejudiciului creat prin activitatea infracțională a persoanelor implicate.

Comentarii