stiri Braila – debraila.ro

Opoziție cu prețul ridicolului: Liberalii NU AU VOTAT pentru banii veniți chiar de la Guvernul Ciucă, necesari dotării unor laboratoare de la Liceul Agricol cu echipamente

Războaiele politice duc, în unele cazuri, la situații hilare în administrație, unde, în mod normal – atât pentru Putere, cât și pentru Opoziție – ar trebui să primeze interesul cetățeanului. Liberalii, în încercarea de a taxa administrația locală, au oferit, și nu pentru prima oară, un astfel de exemplu în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal. 

Fără nicio explicație sau argument, consilierii locali municipali s-au abținut la vot în cazul unor proiecte privind rectificarea bugetelor municipiului Brăila pe anul 2022 (n.r. bugetul de venituri și cheltuieli și bugetul general centralizat). Procedând astfel, PNL-iștii din CLM nu au susținut, printre altele, nici măcar investiția care viza Liceul Tehnologic „Gheorghe K. Constantinescu” (n.r. Liceul Agricol).

Mai exact, este vorba despre achiziționarea de echipamente pentru laboratoarele de medicină veterinară și industrie alimentară, majorându-se prin rectificare suma alocată. Banii în plus, respectiv suma din rectificare, au venit chiar de la Guvernul PNL-PSD condus de liberalul Nicolae Ciucă.

Au mai existat și alte proiecte vizate de „abținerea” liberalilor, precum majorarea fondurilor alocate pentru lucrări de modernizare a străzilor din cartierul Comorofca, însă, cel puțin în acest caz, există explicația legată de războiul politic purtat cu primarul Marian Dragomir (PSD), pe care PNL-iștii l-au ironizat de nenumărate ori pe tema asfaltarilor din municipiu.

NOAPTEA MINȚII în ședința CLM Brăila | PNL: „O să votăm proiectul pentru că este necesar brăilenilor!” | După doar 3 minute, liberalii, inclusiv cel care a vorbit în numele partidului, s-au abținut la vot | La alt proiect, PNL a cerut retragerea de pe ordinea de zi, însă, până la urmă, o parte dintre liberali l-au votat

Comentarii