stiri Braila – debraila.ro

ONG-ul consilierului judetean Catalin Iordache vrea sa varuiasca Sectia de Neurologie a Spitalului Judetean | Iordache a cerut avizul nominal al fiecarui consilier judetean | Chiriac: „Un act de caritate nu se face cu aviz”

Consilierul judetean Catalin Iordache (PND) a anuntat, in plenul Consiliului Judetean, ca o organizatie non-guvernamentala pe care o conduce isi doreste sa suporte toate cheltuielile aferente unei actiuni de igienizare a Sectiei de Neurologie a Spitalului Judetean de Urgenta. PND-istul le-a cerut consilierilor judeteni sa-si exprime nominal acordul sau dezacordul cu privire la initiativa, desi procedura este cu totul alta.

„As dori sa va supun atentiei o initiativa a unui ONG, este vorba despre Asociatia pentru Comunicare, Dialog si Ajutor Social, care doreste sa renoveze pe proprii bani o sectie din Spitalul Judetean. Cum proprietarul spitalului este Consiliul Judetean, as dori daca sunteti de acord cu lucrul asta sa va manifestati acordul sau dezacordul, dar as dori sa votati nominal. Vom vedea ce facem in functie de discutiile cu domnul manager al spitalului, pentru ca nu ne vom duce noi acolo daca nu sunteti de acord sa varuim”, a spus Iordache.

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, a precizat ca, potrivit legii, ONG-ul al carui presedinte este Catalin Iordache trebuie sa precizeze in scris conducerii spitalului ce actiune doreste sa intreprinda, apoi Consiliul Judetean trebuie sa aprobe.

„Eu cer avizul colegilor mei de principiu, dupa aceea putem discuta. Nu inteleg de ce nu vreti sa vedem care e si parerea colegilor nostri?”, a continuat consilierul judetean PND.

„Un act de caritate nu se face cu avizul consilierilor”, a replicat seful CJ.

Toti consilierii judeteni au afirmat ca sunt de acord cu actiunea, „daca este legala”, insa nu au votat, Chiriac si alti alesi cerand documentatia care trebuie sa insoteasca o astfel de initiativa.

„Nu le pot cere colegilor sa voteze. Suntem la <<DIVERSE>>”, a mai adaugat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii