stiri Braila – debraila.ro

Olguta Crivat nu va mai fi sefa peste angajarile de la Spitalul Judetean

Directorul de ingrijiri medicale al Spitalului Judetean, Olguta Crivat, nu va mai fi presedinte al comisiilor de concurs organizate la nivelul unitatii spitalicesti. Desi legea spune ca directorul de ingrijiri trebuie sa fie sef peste angajari, Crivat a anuntat conducerea spitalului ca renunta.

Anuntul a fost facut de managerul Mihail Iugulescu, intr-o conferinta de presa la care a participat si presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, cel care si-a exprimat public dorinta ca Olguta Crivat sa nu mai fie presedinte al comisiilor de concurs.

„M-a anuntat despre intentie si cautam calea legala de a desfasura toate examenele fara persoana in cauza. Trebuie sa gasim portita legala, pentru ca legea spune ca directorul de ingrijiri trebuie sa fie presedintele comisiei. E in studiu la juristii de la spital si Consiliul Judetean”, a spus Iugulescu.

Managerul SJU a mai adaugat faptul ca isi doreste ca subiectele de la viitoarele concursuri sa fie concepute la Ministerul Sanatatii, asa cum a precizat si seful Consiliului Judetean. Mai mult decat atat, viitoarele comisii ar trebui sa aiba membrii si de la Ministerul Sanatatii, conform sursei citate.

Comentarii