stiri Braila – debraila.ro

O saptamana cu radarele pe sosele | Politistii braileni au prins peste 170 de vitezomani

In perioada 1 – 7 mai, politistii braileni au actionat pe principalele artere din municipiu, precum si pe tronsoanele de drumuri nationale din judet, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, in special a celor produse pe fondul vitezei excesive.

Totodata, s-a mai actionat si pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta alcoolului, a depasirii neregulamentare si circulatiei pe sens opus, pentru combaterea neacordarii prioritatii de trecere pietonilor aflati in traversarea regulamentara a drumului public si a neacordarii prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu risc rutier ridicat fiind folosite, zilnic, aparatele de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

In urma activitatilor derulate de politisti, in cele sapte zile de actiune, au fost constatate 366 de abateri contraventionale, prevazute de legislatia rutiera.

Din totalul contraventiilor rutiere, 178 au reprezentat depasiri ale regimului legal de viteza, in 10 cazuri fiind retinut permisul de conducere.

In cadrul actiunii, a mai fost retinut un permis de conducere pentru conducere sub influenta alcoolului si a fost constatata o infractiune de conducerea unui vehicul fara permis.

Comentarii