stiri Braila – debraila.ro

„Numai ziceți și îmbârligați!” | Șeful consilierilor municipali PNL Brăila, PUS LA PUNCT de un coleg de partid, în ședința CLM. Petrică Popa era consilier municipal și în 1998, pe vremea lui Anton Lungu

„De trei mandate așa faceți, domnule Popa! Numai ziceți și îmbârligați!”, i-a reproșat, în mod public, consilierul municipal Ionel Alexandru (foto jos) – membru PNL, aflat la primul mandat – unui coleg de partid, chiar liderului de grup al liberalilor, veteranul Petrică Popa (foto sus).

Totul s-a întâmplat în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal și a plecat de la o ironie pe care Petrică Popa a lansat-o, tot public, la adresa lui Ionel.

Mai exact, Popa a spus că Ionel Alexandru ar fi „pe lista PSD” pentru alegerile locale din acest an, cu referire la faptul că acesta a votat alocarea unei contribuții financiare pentru clubul de handbal „Dunărea” și a felicitat public echipa pentru rezultatele din EHF European League, în timp ce PNL a decis ca aleșii partidului să nu facă acest lucru și, mai mult decât atât, a folosit HC Dunărea ca subiect în războiul politic cu administrația PSD.

După remarca lui Petrică Popa cu „lista PSD”, Alexandru a luat cuvântul la microfon: „Nu sunt pe lista la nimeni, domnule Popa! Ziceți ce vreți. De trei mandate așa faceți, domnule Popa! Numai ziceți și îmbârligați!„. 

Imediat, un alt liberal, consilierul municipal Alexandru Drogeanu a intervenit, cerându-i lui Ionel Alexandru să înceteze: „Ionel, gata! Oprește-te.”.

De altfel, și Drogeanu a felicitat HC Dunărea, ba chiar și conducerea clubului, precizând că e „de acord” cu „domnul Ionel”, colegul său de partid, însă, față de acesta, nu a votat pentru ca handbalul să primească bani de la bugetul local.

În ceea ce îl privește pe „veteranul” PNL Petrică Popa, căruia Alexandru i-a reproșat public că „de trei mandate zice și îmbârligă”, acesta nu are doar 12 ani de experiență în funcția de consilier local municipal.

De exemplu, potrivit unui articol din presă de la sfârșitul anilor ’90, Petrică Popa era membru al Consiliului Local Municipal și în anul 1998, pe vremea când primar al Brăilei era fostul comunist Anton Lungu.

Acum, în 2024, Popa este șeful consilierilor municipali PNL Brăila.

Comentarii