stiri Braila – debraila.ro

“Nu se blochează modernizarea stațiunii Lacu-Sărat“ | Primarul Dragomir și șeful CJ, după ce primarul Chiscaniului a trecut de la PSD la PNL: “Dezvoltarea stațiunii, mai presus de orice chestiune politică” | Stațiunea aparține de Chiscani, dar Primăria Brăila și CJ investesc bani în modernizare

Modernizarea stațiunii Lacu-Sărat, realizată de o asociere formată din Primăria Brăila, Consiliul Județean și Primăria Chiscani, nu va fi blocată de trecerea de la PSD la PNL a lui Costică Cojea. primarul comunei Chiscani.

Un mesaj în acest sens a fost publicat pe rețelele de socializare de social-democrații Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac, primarul municipiului Brăila și președintele Consiliului Județean.

Lacu-Sărat se afla pe teritoriul comunei Chiscani, însă cele trei unități administrativ-teritoriale și-au dat mâna pentru a scoate din ruine stațiunea pe vremea când Cojea era în tabăra PSD, alături de Dragomir și Chiriac.

“Primăria Brăila, Primăria Chiscani și Consiliul Județean Brăila nu vor bloca modernizarea stațiunii după plecarea primarului comunei Chiscani de la PSD la PNL deoarece scopul asocierii este dezvoltarea stațiunii, mai presus de orice chestiune politică. Asocierea este un proiect asumat și promis brăilenilor, care nu merită să fie blocat”, au transmis Dragomir și Chiriac.

Costică Cojea a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că, la alegerile locale din 2024, va candida pentru un nou mandat din partea PNL, însă nu a demisionat din PSD pentru a nu-și pierde fotoliul de primar.

Primarul Chiscaniului a apărut într-o conferință de presă alături de deputatul Alexandru Popa, președintele PNL.

Noutăți despre modernizarea stațiunii Lacu-Sărat, publicate în cadrul mesajului care făcea referire și la plecarea lui Cojea din PSD la PNL:

“𝗜𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯:

𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯:

𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯:

𝗠𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟯:

𝐈𝐍𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐓̦𝐈𝐈 𝐒𝐔𝐏𝐋𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐑𝐄:

𝗙𝗜𝗡𝗔𝗡𝗧̦𝗔𝗥𝗘𝗔 – este realizată integral din contribuțiile egale ale Consiliului Județean, Primăriei Brăila și Primăriei Chiscani

𝗦𝗘𝗡𝗦𝗨𝗟 𝗚𝗜𝗥𝗔𝗧𝗢𝗥𝗜𝗨 – Va fi asfaltat integral și se vor monta jardiniere cu flori semnalizate rutier.
În timpul evenimentelor, jardinierele vor fi mutate, iar Piata Centrală a stațiunii (sensul giratoriu) se va tranforma într-o scenă pentru artisti. Pe perioada evenimenului accesul auto va fi temporar restrictionat.

𝗦𝗣𝗔𝗧̦𝗜𝗜𝗟𝗘 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗜 – La rectificarea de buget din acest an, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitatie amenajarea spațiilor verzi

𝗣𝗔𝗥𝗖𝗨𝗟 𝗘𝗡𝗚𝗟𝗘𝗭𝗘𝗦𝗖 (𝗣𝗹𝗮𝘁𝗼𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗮𝘁𝗮 𝗠𝗮̂𝗻𝗮̆𝘀𝘁𝗶𝗿𝗶𝗶) – La rectificarea de buget din acest an Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitație placarea cu granit, reabilitarea fântanii cu sistem de iluminat RGB și amenajarea spațiilor verzi cu instalație de irigații computerizată

𝗣𝗔𝗥𝗖𝗨𝗟 𝗗𝗘 𝗝𝗢𝗔𝗖𝗔̆ – Primăria Chiscani a depus proiect de finanțare pentru construirea unui parc de joacă

𝗖𝗔̂𝗜𝗡𝗜𝗜 – Primăria Chiscani a demarat o licitație publică pentru strângerea lor. Asocierea formata din cele trei unitati administrativ-teritoriale nu are drept de ridicare a câinilor

𝗣𝗟𝗔𝗝𝗔 𝗦̦𝗜 𝗟𝗔𝗖𝗨𝗟 – Aparțin Agenției Naționale de Resurse Mineraliere care a concesionat sau închiriat porțiuni de plajă către diverse societați comerciale.
Asocierea nu are drept de exploatare sau intervenție pe plaje sau pe lac.”

Comentarii