stiri Braila – debraila.ro

NOAPTEA MINȚII în ședința CLM Brăila | PNL: „O să votăm proiectul pentru că este necesar brăilenilor!” | După doar 3 minute, liberalii, inclusiv cel care a vorbit în numele partidului, s-au abținut la vot | La alt proiect, PNL a cerut retragerea de pe ordinea de zi, însă, până la urmă, o parte dintre liberali l-au votat

Scene hilare în ședința Consiliului Local Municipal din 31 august, unde consilierii locali municipali PNL au generat o serie de momente ciudate.

În primul rând, la începutul ședinței, consilierul local municipal liberal Ionel Alexandru a propus retragerea de ordinea de zi a unui proiect care viza aprobarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea Ceasului din Piața Traian, unul dintre cele mai cunoscute monumente-simbol ale Brăilei – motivând că trebuie reanalizată „fundamentarea” – cu trimitere la costul estimat de specialiști.

Propunerea liberalului a picat la vot, însă, cu toate reținerile inițiale, atunci când a venit momentul votului – al aprobării sau respingerii proiectului, trei dintre cei cinci aleși PNL prezenți la ședința au votat „pentru” – respectiv Petrică Popa, Alexandru Drogeanu și Constantin Sîrbu, în timp ce Alexandru nu a participat la vot, iar Florin Gheorghiță s-a abținut.

Totodată, în timpul dezbaterilor pentru două proiecte de pe ordinea de zi care fac referire la pregătirea licitațiilor pentru modernizarea a două sectoare din Piața Halelor, consilierul municipal Constantin Sîrbu a criticat faptul că administrația Dragomir a mai încercat, în trecut, să ducă la bun sfârșit acest demers, însă fără rezultat. Totuși, liberalul a anunțat că grupul politic din care face parte va vota „pentru” întrucât „proiectul este necesar cetățenilor Brăilei”.

„Aceste proiecte au mai fost discutate în Consiliul Local, au fost aprobați indicatorii, s-a dat și un termen de finalizare a lucrărilor, însă nu s-a întâmplat nimic. Credeți că administrația este în stare să ducă la bun-sfârșit acest proiect? Noi o să votăm proiectul pentru că este necesar cetățenilor Brăilei, dar avem mari îndoieli că va fi gata în termenul prevăzut în documentație”, a declarat PNL-istul în plenul Consiliului Local Municipal.

În replică, primarul Marian Dragomir a explicat că reluarea procedurilor pentru modernizarea celor două sectoare din Piața Halelor ține exclusiv de faptul că la licitațiile organizate până acum nu s-a prezentat nicio firmă.

„Licitațiile au fost demarate, dar nicio societate comercială nu a participat la licitații, deși au fost organizate mai multe astfel de proceduri. Astfel, că urmare a exploziei prețurilor din ultima perioadă, documentația a fost actualizată cu noile prețurile la materialele de construcții. Acesta este motivul! Va fi demarată o nouă licitație… Doar atât și nimic mai mult!”, a menționat edilul.

În cele din urmă, după doar câteva minute de la momentul când PNL, prin vocea lui Sîrbu, și-a exprimat susținerea pentru modernizarea din Piața Halelor, consilierii municipali liberali nu au votat „pentru”, ci s-au abținut de la vot.

Un alt moment cel puțin ciudat este acela al votului pentru desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului Local Municipal în diverse comisii sau consilii de administrație, unde, în trei cazuri, un consilier local municipal PNL a votat candidatul desemnat de PSD, în detrimentul unui coleg de partid.

Comentarii