stiri Braila – debraila.ro

Nitescu (PNL) este prefectul interimar al judetului Braila | Fostul primar al comunei Marasu e unul dintre cei doi subprefecti

Subprefectul liberal Nicolae Nitescu este noul prefect interimar al judetului, inlocuindu-l, cel mult pana la numirea unui prefect „plin”, pe USR-istul Nicusor Ciocan, care a fost demis, la pachet cu ceilalti prefecti si subprefecti USR, de premierul Florin Citu.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a decis, joi seara, sa il desemneze pe Nitescu pentru a prelua atributiile lui Ciocan. Institutia Prefectului mai are un subprefect, tot membru PNL, in persoana lui Adin Boboc, fost candidat la Primaria Ianca.

Nitescu a fost numit subprefect la inceputul lunii martie 2021. Anterior, in perioada 2004-2020, actualul prefect interimar a fost primar al comunei Marasu, initial ca membru PD, PDL, iar apoi, dupa fuziunea celor doua partide, ca membru PNL.

„Urmeaza sa vedem ce este de facut, insa vom gestiona toate problemele urgente. Asta este clar! Nu sunt strain de situatia pandemica pentru ca sunt in institutie de jumatate de an. Pana acum am avut atributiile impartite, insa, incepand de maine (n.r. vineri), vom prioritiza lucrurile si vom face in asa fel incat Institutia Prefectului sa functioneze cat mai bine, in slujba cetatenilor”, ne-a declarat subprefectul cu atributii de prefect.

Comentarii