stiri Braila – debraila.ro

NEVINOVATIA „penalei” Simona Draghincescu. Dosarul a fost clasat prin decizie definitiva a instantei: „M-au umilit si m-au discreditat cat au putut. Multumesc celor care au crezut in nevinovatia mea!”

Un dosar penal controversat, pentru care a curs multa cerneala, a ajuns la final. Politicianul vizat, Simona Draghincescu, actualmente consilier judetean, fost candidat la Primarie, fost consilier municipal si fost director al Pietelor si Targurilor. Pe 8 octombrie 2014 fusese dispusa inceperea urmaririi penale.

Procurorii au clasat dosarul in care era acuzata de gestiune frauduloasa, delapidare, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, neglijenta in pastrarea informatiilor si obtinerea ilegala de fonduri, fapte despre care s-a spus ca le-ar fi savarsit cand se afla la sefia Pietelor. Potrivit Parchetului, faptele nu exista sau nu sunt prevazute in Codul Penal. Instanta a respins definitiv si irevocabil contestatia la clasare. Deci, cu alte cuvinte, Draghincescu este nevinovata.

Consilierul judetean a sustinut intotdeauna, prin declaratii publice, ca dosarul este unul executat la comanda politica, acuzand implicarea succesorului sau la sefia „Pietelor”, liberalul Costel Balan, mai ales ca institutia pe care o conducea este cea care a depus plangerea penala, dar si a fostului viceprimar liberal Alexandru Danaila.

Dosarul penal a intetit si conflictul dintre PNL si PDL, a carui membru era Draghincescu, inainte si dupa fuziune. In cele din urma, in noiembrie 2015, urmarita penal este exclusa din PNL, acuzata ca isi ataca public colegii si face rau imaginii partidului. Isi depusese dosarul pentru lupta interna in urma careia trebuia stabilit candidatul liberalilor pentru fotoliul de primar al Brailei.

Inainte de alegerile locale din iunie 2016, Draghincescu preia conducerea filialei Partidului National Democrat si candideaza la Primarie, dar si pe listele pentru Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean. Putin peste 8.000 de braileni au votat-o pentru fotoliul de primar, cu 3.500 mai putini decat cei care au pus stampila pe candidatul PNL Catalin Boboc.

Draghincescu alege sa ramana in Consiliul Judetean, dupa un mandat de consilier municipal independent, trecut apoi in barca democrat-liberalilor, unde voteaza pentru instalarea la presedintia CJ a social-democratului Francisk Iulian Chiriac.

„De la inceput, stiind care este adevarul, am declarat public ca sunt nevinovata, ca am respectat ad literam legea generala sau locala, oricare a fost aceea. (…) Dosarul are peste 1.000 de pagini din care 25 sunt ale acuzarii, restul, peste 975, sunt documente ale apararii. Au fost audiati peste 25 de martori, cei mai multi in campania electorala din mai-iunie 2016, cand eu candidam pentru functia publica de primar al municipiului Braila. Din doua in doua zile cate unul. Au incercat sa ma distruga moral, administrativ, economic si politic. Au incercat sa imi intimideze copii, familia. Nu cred ca au reusit. Probabil vor mai incerca. M-au umilit si m-au discreditat cat au putut. Multumesc celor care au crezut in nevinovatia mea!, sustine Draghincescu.

Vom reveni!

Comentarii