stiri Braila – debraila.ro

Nechita, un INDEPENDENT pentru Consiliul Judetean | „Am plecat din PNL pentru a putea fi dependent de interesele brailenilor, nu de interesele altora! Stiu ca brailenii vor in Consiliul Judetean si o voce care sa nu aiba in buzunar carnetul de partid”

In urma cu aproximativ o luna de zile, consilierul judetean Ovidiu Nechita a demisionat din PNL, in semn de revolta fata de mai multe decizii controversate luate de conducerea filialei, printre care si nominalizarea pe listele de candidati a unor persoane care fie au sustinut PSD in Consiliul Judetean, fie au fost membri ProRomania.

Cea mai vocala si acida voce a Opozitiei din Consiliul Judetean nu a rnuntat insa si la candidatura pentru un nou mandat in mini-legislativul judetean. Mai mult decat atat, Nechita s-a inscris ca independent si in cursa pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean.

I: De ce ati plecat din PNL?

O. Nechita: Am plecat din PNL pentru a putea fi dependent de interesele brailenilor, nu de interese personale! Partidul pentru care am luptat ani buni a optat pentru o directie gresita, iar eu nu m-am mai regasit pe acest drum. Cred ca meritau sa fie promovati oameni din interior, caci chiar sunt oameni pregatiti si muncitori in partid. Inteleg ca acestia au vina de a nu fi fost politicieni de Stanga, ci de Dreapta! Cum sa-ti dai la o parte colegi pentru a face loc unora care iti erau adversari politici pana acum 2-3 zile? Liberalii stiu ca acesta e adevarul! Eu am fost si raman liberal, dar nu pot sa accept ca cei care au fost in PSD sau pe langa PSD devin liberali peste noapte, mai liberali ca cei care am luptat cu PSD!

I: Ce inseamna, in opinia dumneavoastra, un candidat independent?

O. Nechita: Sunt un om cinstit, caruia niciodata nu i-a placut sa fie dependent de cineva sau de ceva. Am luptat cu o administratie ineficienta si netransparenta, asa cum am stiut mai bine. De multe ori, poate, da, am fost prea zgomotos, dar mereu am spus adevarul! Am pus degetul pe multe rani, fara sa ma intereseze cine se afla in spate. Disciplina de partid nu inseamna ca trebuie sa inchizi ochii la hotiile din banul public sau la neregulile care afectau brailenii, direct sau indirect. Eu am fost mereu un politician independent! Cred ca s-a vazut asta! Candidat independent? Am nevoie doar de sprijinul brailenilor care cred in persoana mea, analizand tot ce am facut pana acum in politica si administratie! Nu sunt dator intereselor de partid, ci doar celor care ma voteaza. Stiu ca brailenii vor in Consiliul Judetean si o voce care sa nu aiba in buzunar carnetul de partid atunci cand ia cuvantul! Un candidat independent tine cont doar de cetateni. 

I: Care sunt principalele proiecte pe care doriti sa le prezentati brailenilor?

O. Nechita: Hartia suporta orice! Parca asa e o vorba din popor. E usor sa asezi pe un pliant obiective uriase, care sa fure ochii cetatenilor, pentru ca apoi, cand ajugi sa ocupi o functie, sa te faci ca ele nu au existat. Am luptat pentru o administratie transparenta si asta voi face in continuare! Voi scoate la suprafata tot ce altii vor sa tina sub pres. Voi sustine orice proiect benefic pentru judetul nostru, dar nu cu orice pret si nu tinand ochii inchisi pentru pretul corect! Nu vand iluzii in campania electorala, ci pun pe masa activitatea mea: am oprit numeroase proiecte dubioase si am atras atentia asupra multor proiecte care ridicau serioase semne de intrebare! Daca eu nu vorbeam, robinetul cu bani publici curgea fara oprire. E un castig pentru braileni? Eu zic ca da! Pot promite un aeroport in doar 6 luni pentru voturi, dar, cum am spus, sunt un om cinstit.

I: Ce mesaj le transmiteti celor care va spun: „Va apreciam, va votam daca erati candidat pe lista PNL pentru Consiliul Judetean, dar ca independent nu mai aveti votul nostru!”?

O. Nechita: Ca imi doresc votul lor si voi incerca, pana in ultima zi de campanie, sa ii fac sa se razgandeasca. Daca m-ati apreciat pentru ce am facut in calitate de consilier judetean, pentru lupta dusa impotriva PSD si a felului in care acest partid intelege sa faca administratie, vreau sa va fac o singura promisiune: voi continua! Multi mi-au zis ca sunt prea agresiv, dar toti mi-au zis ca am dreptate! Am acceptat critica, dar am vazut esenta. Eram membru de partid si tot nu am inchis ochii, desi am mai fost tras de maneca… Ca independent, voi putea spune ce cred, fara sa incalc disciplina de partid si voi continua sa va arat putregaiul din administratia publica locala! Cea mai mare problema a administratiei locale se rezuma la furtisaguri ascunse bine si la clienti politici care primesc contracte pe banda rulanta. Impotriva acestor practici am luptat! Votul tau pentru un independent va fi vizibil. Foarte vizibil! Voi fi singurul independent din Consiliul Judetean! Voi fi doar cu voi si le voi strica jocurile! Nu tine de partid, tine de om! Iar eu am aratat ce fel de om sunt…

Comentarii