stiri Braila – debraila.ro

Nechita, „mascarici” in ochii unui coleg de partid | PNL-istul, comparat cu „maimutica Kiki de la zoo” | Consilierul judetean, taxat pentru gafa „caricatura nu e cultura”

Recent, consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a criticat public infiintarea Muzeului Umorului Desenat ca sectie a Muzeului Brailei „Carol I”, argumentandu-si opinia prin faptul ca nu vede ce legatura exista intre caricatura si cultura. Nici explicatiile profesorului universitar Ionel Candea, managerul Muzeului „Carol I”, nu l-au convins pe politician.

„Oriunde in lume, un asemenea gen artistic isi are locul intr-un muzeu. Sa nu asociezi umorul desenat cu un act de cultura … pe mine ma lasa mut”, a mentionat Candea.

Remarcile liberalului au provocat un val de critici pe retelele de socializare, inclusiv din partea unor persoane care au un cuvant greu de spus in domeniul culturii. Caricaturisti din diverse zone ale tarii au vorbit despre istoria caricaturii in Romania, mentionandu-se inclusiv faptul ca in perioada comunista umorul devenise un protest tacut impotriva dictaturii.

„Daca prin umor intelege bancuri proaste, iar prin caricatura desenele obscene pe care le vedem cu totii pe unele ziduri din oras, il inteleg. Domnul politician chiar are dreptate!”, este doar unul dintre numeroasele comentarii care taxau modul in care politicianul s-a raportat la Muzeul Umorului.

Chiar si unii colegi de partid ai consilierului judetean au reactionat pe retelele de socializare, ce-i drept intr-un mod dur. De exemplu, consilierul local municipal Sorin Ionita l-a comparat pe Ovidiu Nechita cu „maimutica Kiki de la zoo”.

Raspunzand la comentariul „Domnului ii place sa fie oricum vedeta!”, publicat de un brailean, Ionita afirma ca „mai mult decat mascarici nu-i iese”. Tot cu referire la Nechita, liberalul Sorin Ionita precizeaza: „Daca am face un experiment cu Kiki maimutica de la zoo vom descoperi ca are harta cognitiva mult mai extinsa”.

Un alt coleg de partid care s-a delimitat de Ovidiu Nechita este Catalin Boboc, fost senator si prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL.

„Din fericire exprima pareri personale (nu pe ale liberalilor braileni), din nefericire le exprima cu voce tare (cititi-o ca pe o caricatura)”, a scris Boboc pe o retea de socializare.

Muzeul Umorului Desenat, care va functiona pe strada Ana Aslan nr. 27, este un proiect initiat de celebrul caricaturist brailean Costel Patrascan.

Comentarii