stiri Braila – debraila.ro

Nazare, fost deputat PDL/PNL de Braila, propus MINISTRU DE FINANTE in Guvernul PNL-USR Plus-UDMR

Alexandru Nazare, fost deputat PDL/PNL de Braila in mandatul 2012-2016, va face parte din Guvernul PNL-USR Plus-UDMR condus de liberalul Florin Citu.

Nazare, care a fost ales senator de Prahova la alegerile parlamentare din 2020, este propus pentru fotoliul de ministru al Finantelor, portofoliu detinut in prezent chiar de premierul desemnat. 

Biroul Politic National al PNL a validtat cu o larga majoritate, in noaptea de marti spre miercuri, lista de ministri propusa de premierul desemnat Florin Citu. Potrivit lui Ludovic Orban, s-au inregistrat 63 de voturi „pentru”, 2 voturi „impotriva” si 5 abtineri. Se pare ca lista de ministri a fost discutata in prealabil cu presedintele Klaus Iohannis.

Lista votata de liberali:

Ministerul Finantelor – Alexandru Nazare
Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Apararii – Nicolae Ciuca
Ministerul Educatiei – Sorin Cimpeanu
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Agriculturii  – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Raluca Turcan
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

Nazare a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Mihai Razvan-Ungureanu (februarie-mai 2012), iar in octombrie 2012 a fost „uns” presedinte al Organizatiei Judetene PDL Braila, pozitie din care candidat si a fost ales deputat in Colegiul uninominal nr. 2.

Dupa fuziunea PDL-PNL, Alexandru Nazare a devenit, alaturi de Catalin Boboc, actualul lideri interimar al liberalilor braileni, co-presedinte al Organizatiei Judetene a noului PNL.

In decembrie 2014, actualul senator liberal a demisionat de la conducerea PNL Braila, acuzandu-i pe vechii liberali ca au ramas in functii cheie in administratia locala PSD chiar si dupa ruperea USL.

Comentarii