stiri Braila – debraila.ro

Municipiul Braila nu a fost selectat in programul european pentru internet gratuit in spatii publice | Au reusit Ianca, Silistea, Baraganul si Surdila-Greci

224 de localitati din Romania, printre care Bucuresti, Timisoara, Brasov sau Galati, vor primi fonduri europene in valoare totala de 3,36 milioane de euro pentru instalarea de puncte de acces public si gratuit la internet wireless in cadrul programului WiFi4EU. Fiecare unitate administrativ-teritoriala va primi 15.000 de euro.

Desi Primaria Braila a aplicat in prima etapa a programului european, unde singurul criteriu a fost principiul „primul venit, primul servit”, municipiul nu a fost selectat. In schimb, s-au grabit primariile altor localitati din judet, reusind sa fie selectate Ianca, Silistea, Baraganul si Surdila-Greci.

Totodata, orasul Insuratei si comunele Cazasu, Frecatei, Gropeni, Maxineni, Bertestii de Jos, Chiscani, Galbenu, Jirlau, Racovita, Stancuta, Bordei Verde, Dudesti, Gradistea, Marasu, Romanu, Victoria, si Visani n-au reusit sa se numere printre cele peste 200 de localitati romanesti selectate in prima etapa.

Pana in 2020, sunt puse la dispozitie 120 de milioane euro din bugetul Uniunii Europene pentru finantarea echipamentelor necesare in scopul furnizarii de servicii Wi-Fi publice gratuite in aproximativ 8.000 de localitati din toate statele membre, precum si in Norvegia si Islanda. Pentru localitatile care nu au primit bonuri dupa prima runda vor mai exista inca trei oportunitati de depunere a cererilor de finantare in cadrul „WiFi4EU”, urmatoarea runda fiind asteptata la inceputul anului viitor.

Comentarii