stiri Braila – debraila.ro

Misterul vulpilor moarte din Viziru III | Institutii alertate, cercetari ale politistilor si un vanator care le-a insirat in curtea propriei spalatorii auto

Retelele de socializare „au luat foc” sambata dupa-amiaza, in jurul orei 15:00, mai multe fotografii in care apareau cinci vulpi moarte, insirate in fata unui garaj, devenind virale. Scena fusese surprinza in apropierea unui loc de joaca de langa blocul D4, in cartierul Viziru III.

Autoritatile nu stiau nimic despre situatia reclamata de un brailean care locuia in zona. Nimeni nu anuntase Directia Sanitar-Veterinara. Prefectul Madalina Cochino a cerut conducerii DSV sa se deplasese de urgenta la locul unde se aflau animalele.

„Am cerut domnului director Dragan sa ia toate masurile care se impun, cu celeritate, a spus Cochino.

Zis si facut! Dupa ce s-au chinuit cateva zeci de minute sa gaseasca vulpile din fotografii, inspectorii sanitar-veterinari au dat doar de garaj. Vulpile nu mai erau! Comparand locatia cu cea din fotografii, observand si sangele de pe zapada, au stabilit ca acolo s-au aflat mamiferele.

La scurt timp, in curtea spalatoriei de pe strada Grigore Alexandrescu, in spatele careia se afla locul de joaca si blocul, a ajuns si Gicu Dragan, directorul DSV, dar si presa. Desi spalatoria era inchisa, portile de acces nu erau incuiate.

„Probabil ca au fost impuscate, mai departe ce au vrut sa faca cu ele nu stim. Nu este de competenta DSVSA, este de competenta altor institutii. Ele au fost aici, pe proprietate privata, dar nu stim daca vreun animal fara stapan a intrat in contact cu ele. Politia ar trebui sa se autosesizeze, e clar. Noi am venit ca sa le ridicam, insa neavand corpul delict nu putem face nimic”, a declarat la fata locului Dragan.

Vulpile fiind de negasit, Directia Sanitar-Veterinara avea mainile legate. Nu putea fi vorba de luarea unor masuri de carantina, pentru ca laboratorul de diagnostic nu avea ce diagnostica.

Inspectorii DSV si jurnalistii au plecat din curtea spalatoriei, in jurul orei 16:30. In scurt timp, Politia anunta cercetari, la ordinul inspectorului-sef Adrain Gluga. Politistii s-au miscat repede si, la orele serii, au ajuns la spalatorie, numai ca n-au mai putut intra. Portile fusesera incuiate.

Totusi, oamenii legii au reusit sa dea de proprietarul spalatoriei, care a recunoscut ca vulpile ii apartineau. Le-a vanat legal, avand autorizatie de vanatoare. Cel mai probabil, dupa ce si-a vazut vanatul pe retelele de socializare, barbatul a bagat animalele in garaj.

Politia si-a incheiat misiunea, fiind vorba despre o actiune legala. La fel si DSV. Ramane doar ca, in cursul zilei de luni, 30 ianuarie, proprietarul spalatoriei sa se prezinte la sediul Politiei cu actele doveditoare, pentru finalizarea cercetarilor.

Comentarii