stiri Braila – debraila.ro

Ministrul Vela anunta un ACORD cu Biserica: „Lumina Sfanta va fi adusa si de echipajele de ordine publica in Noaptea de Inviere!”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: „Am considerat ca este necesar acordul semnat intre minister si Patriarhia Romana. (…) Vom ajuta Biserica Ortodoxa Romana la impartirea Pastilor si a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim!”

ACORD intre MAI si Patriarhia Romana

Principalele prevederi:

Painea binecuvantata in forma de mici prescuri si stropita cu aghiazma si vin va fi distribuita in zilele de vineri, 17 aprilie si sambata, 18 aprilie, in intervalul orar 07:00-17:00, in toate parohiile, in locuri special amenajate, in afara lacasurilor de cult. In declaratia pe propria raspundere, cetateanul va scrie: „Pentru ridicarea Sfintelor Pasti de la biserica” si va indica lacasul de cult din zona in care locuieste.

Distribuirea Sfintei Lumini se va face de catre voluntarii parohiei si de catre echipajele de ordine publica si patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate in misiune.

Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, respectand regulile de distantare sociala, astfel incat sa fie evitata aglomeratia si formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. In acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scara de bloc pot oferi Sfanta Lumina tuturor vecinilor.

Este permisa circulatia tuturor preotilor si voluntarilor parohiilor.

Cadrele existente sub coordonarea MAI vor distribui Sf. Lumina inclusiv spitalelor, centrelor sociale si centrelor de carantina.

Echipajele care activeaza in posturile fixe cat si cele de la punctele de frontiera aflate in misiuni coordonate de MAI vor oferi Sfanta Lumina persoanelor aflate in trafic.

Comentarii