stiri Braila – debraila.ro

Ministrul Muncii, reactie NERVOASA, la Braila: „Da, dom’le, scrieti, ca imi asum eu, cand spun ca toti bugetarii se sacrifica la locul de munca”

Marius Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, a avut o iesire nervoasa, joi, in cadrul unei conferinte de presa. Aflat la Braila, la sediul PSD, Budai a adus in discutie scenariul potrivit caruia 400.000 de bugetari vor fi disponibilizati de catre un viitor guvern tehnocrat, prezentat recent de presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu, oamenilor de afaceri germani.

„In ceea ce priveste relatia bugetari cu PNL, vad ca nu prea ii iubeste, dar asta e situatia. Inainte de Dragos (n.r. Dragos Anastasiu), a spus-o si senatorul, nu ii dau nume, care se vrea ministru de Finante (n.r. referire la senatorul liberal Florin Citu). (…) Cat suntem noi la guvernare, cu siguranta nu vor fi disponibilizati 400.000 de bugetari”, a declarat ministrul Muncii.

Intrebat cum comenteaza opinia lui Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor si presedintele executiv al PSD, care a sustinut faptul ca „e de bun simt sa te gandesti la o reforma a aparatului bugetar”, in sensul in care „sa ai oameni nu foarte multi, exact cat trebuie, ca sa fie mai eficienti… nu unul munceste si trei pe langa el stau”, Marius Budai s-a limitat la a oferi un raspuns scurt.

„Nu comentez declaratiile colegului, eu va spun ca a enuntat un principiu acolo. Nu cred ca a spus ca 25% dintre bugetari muncesc si 75% stau, nu ala e sensul declaratiei”, a spus Budai.

Totodata, ministrului Muncii i s-a cerut sa explice la ce a facut referire atunci cand, in urma cu doar o zi, la Satu-Mare, a afirmat faptul ca „bugetarii se sacrifica la locul de munca”, moment in care Marius Budai a devenit vizibil iritat.

„Astea sunt vorbele unui student care a facut internship, nu sunt vorbele mele. Eu doar l-am citat… Am spus ca majoritatea bugetarilor se sacrifica la locul de munca. Facem analiza pe text?! Se sacrifica in sensul in care fac ore peste program neplatite, ca sambata si duminica nu sunt platiti suplimentar. Vedeti cum facem? Ne legam de o nuanta care (sic!) am pus-o acolo pentru a sublinia efortul lor. (…) Va legati de un singur cuvant! Da, domnule, scrieti, ca imi asum eu, cand spun ca toti bugetarii, nu numai cei de la Ministerul Muncii, se sacrifica la locul de munca… daca vreti sa mergeti pe nuanta asta de sacrificat”, a conchis sursa citata.

Ministrul Muncii s-a intalnit, la Braila, cu mai multi pensionari, carora le-a facut invitatia de a semna „pactul pentru bunastarea romanilor”, propus de premierul Viorica Dancila. 

Comentarii