stiri Braila – debraila.ro

Meirosu (ProRomania): „De ce painea trebuie sa fie calda doar in pragul alegerilor? PSD-ALDE au respins amendamentul ProRomania, ca punctul de pensie sa creasca la 1.875 lei de la 1 ianuarie 2019”

Deputatul Emilia Meirosu (ProRomania) a anuntat pe o retea de socializare faptul ca amendamentul ProRomania prin care punctul de pensie urma sa aiba, incepand cu 1 ianuarie 2019, valoarea de 1.875 lei a fost respins de majoritatea PSD-ALDE din Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor, desi fusese aprobat in unanimitate in Comisia pentru drepturile omului. In proiectul Legii pensiilor, punctul de pensie urmeaza sa ajunga la 1.875 lei abia in septembrie 2021.

„Dupa victoria in Comisia pentru drepturile omului, iata ca amendamentul a cazut prin votul PSD ALDE. Nu e drept fata de parintii si bunicii nostri! E injositor pentru noi, ca natie, sa impilam o categorie de varsta si-asa napăstuita. Pentru batrani, ca pentru noi toti de altfel, timpul e pretios iar mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu pentru unii pensionari. Multi dintre ei poate nici nu vor mai apuca 2021. De ce painea trebuie sa fie moale si calda doar in pragul alegerilor? E trist ce se intampla. Dar vom merge inainte si vom lupta in continuare pentru drepturile care li se cuvin! Ziua de azi (n.r. 11 decembrie) nu s-a incheiat pentru guvernarea Dragnea-Dancila cu o victorie, ci cu o rusine. Trist este insa ca problema batranilor din Romania se pune cu adevarat numai in asociere cu voturile. Batranii devin interesanti doar pentru ca reprezinta niste voturi care pot fi manipulate sau contestate, dupa cum e cazul, lucru confirmat de PSD si ALDE”, a precizat Meirosu.

Si Victor Ponta, presedintele ProRomania, a comentat respingerea amendamentului in Comisia pentru munca, aratand ca deputatii PSD „au indeplinit ordinul de la Partid si au respins fara nicio discutie sau explicatie aceasta masura care era importanta pentru toti pensionarii”.

Comentarii