stiri Braila – debraila.ro

MEGA-INVESTIȚIE de 150 milioane de euro în comuna Șuțești. Primarul Dobre anunță că suma de 1,5 milioane de lei, redevența pe primul an, a ajuns deja în bugetul Primăriei

O companie multinațională va investi 150 de milioane de euro într-un parc de panouri fotovoltaice în comuna Șuțești, mai exact pe raza satului Mihail Kogălniceanu. Terenul, în total 141 de hectare, a fost scos la licitație de Primăria Șuțești.

Anunțul a fost făcut chiar de către social-democratul Costică Dobre (foto), primarul comunei, care a ținut să menționeze faptul că „va fi construit un parc de panouri fotovoltaice de 140 MW în sistem dual”.

„Primăria Comunei Șutești dorește să atragă cât mai mulți investitori pe raza localității noastre pentru ca aceștia să creeze locuri de muncă și, totodată, venituri pentru UAT Șutești Astfel, în acest sens, Primăria Șutești a scos la licitație publică 4 parcele de pășune identificate cu numerele cadastrale 76154, 76155, 76156, 76157 cu o suprafață totală de 141 de hectare din localitatea Mihail Kogălniceanu unde va fi construit un parc de panouri Foto-voltaice de 140 MW în sistem dual. Mai exact, panourile vor fi ridicate la o înălțime adecvată astfel încât ovinele să poată să pască dedesubtul panourilor. Investiția totală a proiectului se ridică la valoarea de 150 de milioane de euro”, a precizat edilul.

Totodată, Dobre a subliniat faptul că a fost semnat deja contractul de concesionare între compania multinațională și Primăria Șuțești și, mai mult decât atât, redevența pe primul an a fost deja achitată.

„A fost semnat contractul de concesionare pe o perioada de 49 de ani, prețul concesionarii în urma licitației fiind stabilit la valoarea de 2100€/ha/an. Redevența pe primul an fost deja virată în contul UAT Șutești în valoare de 1.485.765,75 lei, iar firma câștigătoare a demarat procedurile pentru eliberarea certificatului de urbanism și a avizelor necesare!”, a precizat primarul comunei Șuțești.

Comentarii