stiri Braila – debraila.ro

Medicul Minescu (PNL): „Investitiile blocate de la Spitalul Judetean se platesc prin vieti omenesti, nu e vorba numai de niste bani aruncati. Se pierd oameni pe drumul spre Bucuresti”

Medicul cardiolog Bogdan Minescu, candidat PNL pentru Camera Deputatilor, a afirmat ca investitiile blocate de la Spitalul Judetean duc la pierderea de vieti omenesti, catalogand situatia ca fiind „greu de imaginat”.

„Evolutia sistemului sanitar brailean n-a fost una grozava. Initiativele care pornisera in jurul Spitalului Judetean, Sectia de Terapie Intensiva, Sectia de Cardiologie, cu Radioterapia, Sectia de Oncologie, care erau proiectate pentru a-si porni activitatea, toate sunt intr-un moment de stagnare de ani de zile. Exista probleme de constructii, de probleme tehnice, trebuie realizata, de exemplu, comunicarea intre corpul nou de cladire si corpul vechi, dar nu se poate face pentru ca ar afecta structura de rezistenta a spitalului. Din pacate, imi e greu sa va spun de ce s-a ajuns la treaba asta. Sunt peste 50 de miliarde de lei investiti in cladirile din jurul Spitalului Judetean si in aparatura care le este destinata. Este ceva care e greu de imaginat, dar asta e realitatea. Brailenii nu beneficiaza de investitiile din banii lor si in continuare sunt trimisi cu masina sau elicopterul la Bucuresti, se pierd oameni pe drum, se pierd oameni ca nu au fost trimisi. Aceasta chestie se plateste prin vieti omenesti, nu e vorba numai de niste bani aruncati. Din pacate, asta e realitatea. Avem cladiri, avem aparate, dar nu functioneaza. Acest munte de bani investit ar trebui sa produca, a spus Minescu.

Liberalul a mai adaugat faptul ca o parte din aparatura medicala cumparata pentru a deservi noile sectii a iesit din garantie.

Comentarii