stiri Braila – debraila.ro

Medicul de familie al soferului ucigas a intrat in concediu / Ce spune legea si unde e neclara

Medicul de familiei al lui Marius Negoita, soferul care a ucis cinci persoane in statia de autobuz de la TUG, nu a mai venit marti la cabinet, desi avea programari. Se pare ca Steluta Georgeta Nedelcu (foto) a intrat in concediu imediat cum teribilul accident a facut inconjurul presei si a inceput sa se vorbeasca in spatiul public despre legislatia in cazul posesorilor de permis auto inapti din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule.

Desi in OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice – republicata, se precizeaza clar ca medicul de familie trebuie sa anunte Politia Rutiera daca un pacient prezinta afectiuni medicale incompatibile cu sofatul, exista un vid legislativ care poate duce la producerea unor astfel de tragedii. Medicul de familie poate afla DOAR de la pacient despre boala de care sufera sau, dupa cum este in cazul lui Negoita, despre situatii medicale tratate la spitale sau la cabinete medicale private.

Spitalul nu anunta, in astfel de situatii, nici medicul de familie si nici politistii, legea lasand „in aer” procedura.

Soferul a declarat, marti, de pe patul de spital, ca medicul de familie stia despre „convulsiile” pe care le-a avut anul trecut, cand a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenta, insa cadrul medical sustine ca nu si-a mai vazut pacientul de aproape trei ani.

Exista posibilitatea ca barbatul sa-si fi ascuns problemele de sanatate tocmai pentru a nu-si pierde dreptul de a conduce.

Procurorii au cerut documentele medicale ale soferului de la Spitalul Judetean, dar si de la medicul de familie.

Steluta George Nedelcu, in varsta de 58 de ani, a fost, in perioada 2011-2015, membru in conducerea Colegiului Medicilor Braila.

Comentarii