stiri Braila – debraila.ro

„Maradona din Brăila” a dat-o de gard. De gardul stadionului „Progresul” | Federația de Fotbal îl contrazice pe specialistul PNL Drogeanu – fost fotbalist, fost polițist, acum consilier municipal: „Stadionul îndeplinește condițiile minime de omologare” | Primarul: „Ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs!” | Viceprimarul Jantea, către liberali: „Asta vă place: circul și panarama!”

„Doar ne-ați indus în eroare, ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs!”. Afirmația îi aparține primarului Marian Dragomir, care, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal, a prezentat un document care contrazice declarațiile în cascadă ale consilierului local municipal Alexandru Drogeanu (PNL) despre o eventuală neomologare a Stadionului „Progresul”.

De la sfârșitul lunii septembrie și până în urmă cu doar câteva zile, liberalul Drogeanu, fost fotbalist și fost polițist, a susținut public de mai multe ori, inclusiv în ședințele legislativului municipal, faptul că stadionul „Progresul”, aflat în proces de reabilitare, nu va fi omologat de către Federația Română de Fotbal pentru că a fost construit un gard de jur-împrejurul suprafeței de joc.

Inițial, consilierul municipal a criticat în termeni duri amplasarea gardului, cerând inclusiv demolarea construcției care, de altfel, e prevăzută în proiectul tehnic, deși, în mod paradoxal, reabilitarea Stadionului „Progresul” este realizată de Primăria Brăila în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

În ciuda faptului că a fost contrazis de primarul Marian Dragomir și de Laurențiu Vărgatu – președintele Asociaței Județene de Fotbal – cu privire la un eventual risc de neomologare a stadionului pentru Liga a II-a din cauza gardului respectiv, Alexandru Drogeanu a continuat atacurile. Mai mult decât atât, consilierul municipal s-a deplasat pe teren și a măsurat cu ruleta distanțele între gard și liniile de margine și de poartă, iar acestea nu ar coincide cu cerințele impuse de reglementările Federației Române de Fotbal.

Drogeanu: „N-aveți dumneavoastră cum să mă învățați pe mine…”

Primarul a scos documentul: „V-ați făcut de râs!”

Viceprimarul Jantea: „Maradona din Brăila…”

La sfârșitul săptămânii trecute, în ședința CLM, PNL, prin vocea unui alt consilier local municipal, respectiv Petrică Popa, a pus din nou pe tapet, pentru a treia oară, subiectul Stadionul „Progresul”, comparând stadionul din Brăila cu stadioanele de la Campionatul Mondial din Qatar.

„Domnule, ăștia n-aveau garduri acolo! Niște gărdulețe mici, așa… Domnule, ar trebui să vină la Brăila, să vadă ce realizări avem noi”, a precizat ironic Popa.

După această remarcă, primarul Marian Dragomir i-a cerut lui Drogeanu să își reia susținerile despre stadion.

„N-aveți dumneavoastră cum să mă învățați pe mine… Mă pricep măcar la gard sau la fotbal. Am fost vreo 6 ani la Divizia A și am văzut câteva zeci de stadioane. S-a făcut gardul, s-a făcut… nu mai e niciun rost să discutăm”, a răspuns PNL-istul.

Ulterior, edilul a prezentat un document al Federației Române de Fotbal, semnat de Aurel Ionescu, șeful Biroului Competiții Seniori, care a fost pe teren și a statuat faptul că „stadionul corespunde cerințelor minime de omologare în competițiile organizate de FRF din punct de vedere al distanțelor cuprinse între limitele de margine ale terenului de joc și gardul imprejmuitor”.

„Timp de trei ședințe ați reluat același subiect, cu gardul de la stadion. Ați bătut cu pumnul în masă că acel gard trebuie dărâmat și multe alte lucruri, inclusiv că nu va fi omologat stadionul. Noi v-am răspuns de atunci, am verificat și cu directorul tehnic, constructorul, cu cei de la federație, dar nu ne-ați crezut. Domnule consilier, tot ce ați vorbit timp de 3 ședințe… doar ne-ați indus în eroare, ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs. Nu vă pricepeți, domnule consilier! Ne-ați dat lecții aici trei ședințe pe lângă subiect. Este documentul scris, cu viza din partea FRF, în urmă verificărilor pe care aceștia le-au făcut în teren. Vă recomand: nu mai insistați atunci când nu vă pricepeți, că se vede de la o poștă… Noi nu ne pricepem ca dumneavoastră, dar cerem opinia celor care se pricep”, a declarat primarul în ședința legislativului municipal.

În ciuda evidenței, liberalul Drogeanu a insistat, cerându-i lui Dragomir să meargă la stadion pentru a măsură împreună distanțele.

„Eu nu merg cu dumneavoastră, eu merg cu specialiștii. FRF a măsurat, sunt oameni autorizați care au scris clar că îndeplinește condițiile respective. Ar fi fost frumos să vă cereți scuze. Mai departe, documentați-va înainte de a veni în ședința CLM. Eu m-am întâlnit cu cei autorizați”, a replicat edilul.

Contrele au continuat pe acest subiect, ținând cont că PNL-istul își susținea ferm poziția, însă ștafeta a fost preluată de viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD), care l-a ironizat pe Alexandru Drogeanu, numindu-l „Maradona din Brăila”.

„Primăria, prin constructor, a apelat la Federația Română de Fotbal pentru a trimite un specialist la fața locului. Specialistul a venit, a măsurat și a emis o opinie, asumată și semnată. Gardul este amplasat corespunzător! Eu înțeleg că dumneavoastră încercați să găsiți o variantă de a ieși din impas. Colegul nostru, acest Maradona din Brăila, aparent nu are capacitatea de a înțelege și de a realiza că acel teren va fi omologat. Asta vă place dumneavoastră, circul și panaramă! (…) În viață e important să știi cum să te comporți și atunci când pierzi. Eu înțeleg că domnul Drogeanu a fost mare fotbalist, dar probabil că el atunci când juca, juca pe câmp și n-avea gard”, a concluzionat Jantea Crican.

Comentarii