stiri Braila – debraila.ro

Majoritatea PSD-ALDE i-a respins deputatului Varga (PNL) toate amendamentele ce vizau investitii pentru comunele brailene

Anuntul a fost facut chiar de parlamentarul liberal, prin intermediul unei postari pe o retea de socializare. Deputatul Vasile Varga sustine ca procedura adoptarii Legii bugetului de stat pe 2018 „a functionat pe repede inainte, fara a se tine cont de nevoile reale ale comunitatilor din zonele rurale”, majoritatea parlamentara PSD-ALDE respingand amendamentele pe care le-a depus impreuna cu deputatul Antoaneta Ionita (PNL).

„Amendamentele vizau investitii pentru comunele brailene. A fost respins si amendamentul PNL prin care 100% din impozitivul pe venit urma sa revina autoritatilor locale. Ratiunea amendamentului a fost aceea de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale guvernantilor in dauna comunitatilor locale, insa parlamentarii puterii au dorit ca sumele de bani obtinute de la cetateni sa se duca spre bugetul central al statului. Astfel, sunt afectate comunitatile care au primari destoinici si au creat locuri de munca, in timp ce localitatile cu putine locuri de munca, cele care genereaza sume mai mici la impozitul pe venit, nu vor fi la fel de afectate”, a precizat Varga.

Deputatul a mai adaugat faptul ca prin respingerea amendamentului PNL „este pedepsita munca pentru a fi recompensata lenea”.

Comentarii