stiri Braila – debraila.ro

Maidanezii agresivi si bolnavi din Braila vor fi EUTANASIATI | Primarul Dragomir: „E o masura dura. Sunt convins ca nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar imi asum”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a luat decizia de eutanasiere a maidanezilor agresivi si bolnavi de pe strazile Brailei. „Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar”, afirma edilul, care a mai precizat ca a luat hotararea dupa ce a primit sute de reclamatii din partea cetatenilor, dar si din cauza numarului mare de braileni muscati de cainii fara stapan.

„In anul 2016, 1284 de braileni au fost muscati de caini, iar in primele 6 luni ale anului 2017 au fost muscate 764 de persoane. (…) Cainii sunt in continuare in oras, musca si daca sunt sterilizati. Nu vreau sa ne gandim ce inseamna p[entru un copil sa fie muscat de caini sau mutilat. Am primit peste 700 de reclamatii la Primarie. (…) Vom incepe o procedura legala in adaposturi prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare. Sunt convins ca, in perioada urmatoare, nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legala procedura. Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar. Sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi, cei tacuti, vor aprecia aceasta decizie. Vom eutanasia permanent tot ce inseamna caine agresiv si bolnav”, a spus Dragomir.

Primarul, care estimeaza ca aproximativ 70% dintre maidanezii din municipiu se incadreaza in categoria „agresivi si bolnavi”, sustine ca se asteapta la proteste din partea ONG-urilor pentru protectia animalelor.

„Consider ca este un moment in care un primar trebuie sa isi asume faptul ca nu trebuie sa fie iubit, ci trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme din orasul pe care il administreaza, pentru oamenii care l-au ales. (…) Ma astept si la proteste. Avem o problema in oras, nu au functionat sterilizarea si adoptia, nici asteptarea nu poate functiona la nesfarsit. O vom face absolut transparent si legal pentru a nu exista niciun fel de interpretari. Eu cred ca daca ONG-urile vor sa dovedeasca ca iubesc cainii ii pot adopta pe toti, ii pot transporta in zone unde sunt doriti. Inteleg sa iubesti cainele, dar daca iubim cainele nu il lasam pe strada. Sa il iubesti nu inseamna sa ii arunci un os si sa il tii la scara blocului”, a concluzionat edilul.

Comentarii