stiri Braila – debraila.ro

Mai smecher ca toti brailenii: prefectul Ciocan, doar AVERTISMENT pentru ca nu a purtat masca! | Seful interimar al Politiei, ghiocel in fata politicului, pare ca isi apara scaunul

In timp ce Vlad Voiculescu si Raluca Turcan, ministri in Guvernul Citu, au fost amendati pentru nepurtarea mastii de protectie, prefectul Nicusor Ciocan (foto sus) a fost iertat de Politie, desi s-a aflat intr-o situatia similara.

Daca mii de braileni au trebuit sa scoata bani din buzunar pentru ca nu respectat prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reprezentantul Guvernului in judet s-a ales doar cu un avertisment scris din partea oamenilor legii. Totul in conditiile in care prefectul Ciocan este si presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, forul care, in timpul pandemiei, stabileste masurile in domeniul sanatatii publice.

Mai mult decat atat, desi am solicitat in mai multe randuri Inspectoratului de Politie Judetean sa ne comunice daca prefectul a fost sanctionat contraventional, am primit raspunsul abia pe 5 aprilie, dupa aproape o saptamana de la momentul in care Nicusor Ciocan a primit avertisment scris.

La sfarsitul lunii trecute, mai exact pe 28 martie, prefectul Nicusor Ciocan a fost surprins fara masca, in timp ce discuta, chiar in biroul sau, cu mai multi parlamentari AUR. Chiar in momentele cand Nicusor Ciocan incalca regulile privind prutarea mastii de protectie, aproximativ 50 de persoane protestau in fata Prefecturii impotriva noilor restrictii.

Sanctiunea „aspra” pe care a primit-o cel care gestioneaza pandemia la nivel judetean vine in contextul in care seful Politiei, comisarul sef Valentin-Dorin Condruz (foto jos), este doar imputernicit la comanda inspectoratului, putand fi schimbat din functie la orice ora din zi si din noaptea. Dupa cum am mentionat, inclusiv ministrii din Guvern au primit amenzi pentru ca nu au purtat masca de protectie: Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, o amenda de 1.500 lei, iar Raluca Turcan, ministrul Muncii, o amenda de 500 lei. 

„Urmare a unor imagini si articole de presa, la data de 29 martie, politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, la data de 28 martie, ora 18:00, o persoana nu ar fi purtat masca de protectie in incinta Institutiei Prefectului. In urma verificarilor efectuate, la data de 30 martie, respectiva persoana a fost sanctionata contraventional cu avertisment scris, intrucat nu a respectat masurile prevazute de actele normative in vigoare, pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, referitoare la obligativitatea purtarii mastii de protectie, in interiorul institutiilor publice, astfel incat sa acopere nasul si gura”, ne-a transmis Inspectoratul de Politie Judetean.

Comentarii