stiri Braila – debraila.ro

Mai multi jandarmi la Braila | Noii angajati provin din sursa externa

Marti, 20 decembrie, cei sapte jandarmi care au promovat concursul pentru incadrare din sursa externa au depus juramantul militar, in cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean.

Evenimentul, la care a participat prefectul Madalina Cochino, dar si reprezentantii celorlalte structuri ale Ministerului de Interne, au debutat cu intonarea Imnului National.

Dupa depunerea juramantului si semnarea angajamentului, colonelul Vasile Mot, inspectorul sef al Jandarmeriei Braila, le-a transmis noilor angajati sincere felicitari pentru concursul castigat, succes in noua activitate, fiind asigurati de sprijin si indrumare in dezvoltarea carierei.

“Depunerea juramantului militar reprezinta un eveniment deosebit in viata unui jandarm, un prag ce simbolizeaza statutul de militar, precum si obligatia de a duce mai departe valorile si traditiile institutiei din care facem parte. Pentru fiecare dintre cei care urmeaza o cariera in serviciul tarii, Juramantul militar este inceputul unui drum dificil. Va veti asuma responsabilitati noi, va trebui sa dovediti maturitate, integritate si, cel mai important, disponibilitate in a raspunde nevoilor cetatenilor”, a declarat Mot.

In prezent, noii jandarmi parcurg un stagiu de integrare, pe parcursul caruia isi insusesc responsabilitatile specifice atributiilor pe care le vor avea de executat, urmand a fi repartizati la compartimentele sau subunitatile din care fac parte, unde vor urma o perioada de sase luni de tutela profesionala.

Comentarii