stiri Braila – debraila.ro

Madalina Cochino, prefectul judetului, mesaj de 1 decembrie: „Romanii au dovedit ca sunt un popor puternic. Cu totii ne dorim o societate dreapta, in care legea sa fie puternica”

Sute de braileni au asistat, joi, la parada militara de Ziua Nationala, care a avut loc in fata Palatului Administrativ, printre cei prezenti numarandu-se prefectul Madalina Cochino, primarul Marian Dragomir si presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac.

Dupa ce a primit onorul, prefectul Cochino a adresat un mesaj audientei, vorbind despre importanta momentului 1 decembrie 1918, dar si despre obiectivele care trebuie atinse pentru ca Romania sa fie puternica si respectata in Europa, printre care a enumerat suprematia legii si consolidarea statului de drept.

„Particip cu emotie, alaturi de dumneavoastra, la evocarea acestui mare ideal al romanilor, idealul de a avea o natiune unita, puternica si suverana, a carei identitate sa se poata afirma liber pe scena istoriei. Prin actul de la 1 decembrie 1918, Romania si-a asumat riscul unui parcurs despre care stia ca nu va fi usor, avand insa constiinta deplina a potentialului sau, a valorilor care i-au cristalizat identitatea politica si culturala intre natiunile Europei. Astazi, Romania continua procesul modernizarii sale, inceput prin actul Unirii de la 1918, aducand o contributie importanta la Proiectul European, prin istoria si cultura sa. Romanii au dovedit ca sunt un popor puternic, care poate sa genereze proces, sa decida in privinta propriului destin, asa cum a facut-o in toata istoria lui. Generatia actuala si generatiile viitoare sunt datoare sa atinga idealurile de veac, dar si pe cele de astazi, ale poporului roman. Consider ca lectia cea mai valoroasa, pe care ne-o ofera atat generatia de la 1918, cat si provocarile contextului actual, este aceea a solidaritatii, coeziunii si patriotisumului. Cred cu toata convingerea ca numai impreuna putem valorifica potentialul imens de care dispunem, in vederea binelui comun. Cu totii ne dorim o societate dreapta, in care, asa cum spunea marele om politic Mihail Kogalniceanu, legea sa fie puternica. Cu totii ne dorim, ca impreuna, sa atingem obiectivele care ne vor face cu adevarat puternici si respectati in Europa: suprematia legii, consolidarea statului de drept si a democratiei, responsabilitatea tuturor factorilor implicati in continuarea reformarii statului, cat si, in mod deosebit, responsabilitatea fiecarui cetatean pentru propria lui soarta si pentru comunitatea in care traieste. Doresc in incheiere sa adresez un apel tuturor romanilor la incredera in ei insisi, la responsabilitate, generozitate si curaj, a spus reprezentantul Guvernului in judetul Braila.

Comentarii