stiri Braila – debraila.ro

Lungu (PNL), despre majorarea taxei de salubritate: „O sa-i vina randul si lui Dragomir pentru ca nu stie sa-si asume decat lucrurile care dau bine la imagine”

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) afirma ca este „suparat” pentru ca despre majorarea taxei de salubritate cu 54%, in locul primarului Marian Dragomir, vorbesc liderii PSD, printre care l-a nominalizat si pe fostul edil Aurel Simionescu.

„Eu sunt suparat ca nu Dragomir care reprezinta autoritatea locala face declaratii despre noua taxa pe gunoi ci ceilalti lideri PSD care nu au nici o treaba cu administratia locala. O sa-i vina randul si lui Dragomir pentru ca nu stie sa-si asume decat lucrurile care dau bine la imagine, a scris Lungu pe o retea de socializare.

Totodata, liberalul a mai precizat ca majorarea taxei de salubritate este cauzata de „incompetenta lui Simionescu, marele consilier al primarului”.

Decizia de majorare a venit ca urmare a faptului ca nu au fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. Astfel, cantitatea de gunoi produsa la nivelul municipiului in 2016 (49.000 tone) a depasit-o cu mai bine de 3 tone pe cea din 2015, desi ar fi trebuit sa fie redusa cu 15%.

In aceste conditii, Primaria trebuie sa achite Ministerului Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, o taxa de 100 de lei/tona pentru neindeplinirea obiectivului, bani care vor fi adunati din majorarea taxei de salubritate.

Comentarii