stiri Braila – debraila.ro

Lungu (PNL): „Ar fi fost mai benefic daca elevii aveau gratuitate la transport si pensionarii o reducere de 50%”

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) critica decizia Consiliului Local Municipal de a acorda gratuitate pe mijloacele de transport in comun pensionarilor cu venituri mai mici de 1.100 lei, catalogand masura ca fiind „discriminatorie si populista”.

„De ce numai aceasta categorie, pensionari care au venituri pana in 1.100 de lei, din comunitate poate beneficia de aceasta gratuitate? In ce baza si pe ce criterii s-au acordat aceste facilitati? (…) Ce facem cu acei cetateni care au un salariu mai mic de 1.100 de lei? Ei de ce nu sunt o categorie defavorizata? Ei de ce nu pot beneficia de aceasta facilitate sustinuta din impozite si taxe platite de toti cetatenii Brailei? (…) Mai cred, ca o reducere de 50% la contravaloarea abonamentului pentru pensionarii care au un venit pana in 1100 de lei, era o masura onorabila si mai usor sustenabila”, a precizat Lungu pe o retea de socializare.

Liberalul a mai adaugat faptul ca „ar fi fost mult mai benefic” daca elevii primeau gratuitatea, iar pensionarii doar o reducere de 50%.

Comentarii